Tillbakablick och träningstävling!

I fredags åkte jag ner till ridhuset för att rida lite på min fina dressyrhäst efter att Jill trimmat henne två dagar. Hon känders jättefin och rund och ganska mör. Med tanke på kaoset i vår halva av ridhuset så var det lite svårt att koncentrera sig. Men hon skötte sig exemplariskt :)
Igår fick Cornelia "äran" att rida ut en sväng på Russin tillsammans med Angelica på Pelle och Ina på Nenne. Fin blandning va! :) Alla skötte sig i allfall fint, Angelica fick vara hönsmamma :)

Idag var så dagen D när Russin har debuterat på tävlingsbanan! Hon var jättefin och pigg! Det var Clear Round på ridskolan. Vi hoppade två varv på den gigantiska höjden 50cm. Micke tyckte det var töntigt ;(
Han och barnen var nämligen där och hejjade på Mamma och Russin!
Travade runt den första rundan, lite vingligt men godkänt. Tog nästa i galopp och hon var helt med på noterna! Inga problem att svänga alls :) Det var väl det jag var mest orolig för! Riktig liten kanonhäst! Två rosetter med hem på första tävlingen! Nästa gång höjer vi ribban några hål! ;)
Dags att börja med maten :)
Kram

Dagens dressyrrapport

Hon har skött sig idag oxå även om hon försökt hitta på ännu lite fler sätt att komma undan:) Man får inte vara dum inte! Som tur är så är Jill lite smartare och kunde överlista henne :) Idag hade hon även lite hjälp av Sara. Det verkar faktiskt som att det kan bli lite ordning på lilla Russinfia:) När man får sån här proffsig hjälp så!! :)
Det ska bli så skoj att rida henne i morgon! Hon kommer vara så fin :)
Kram o godnatt!


Provar igen!


Störd dator!

Min dator på jobbet är verkligen helt störd!
Jag har försökt flera ggr att lägga ut en bild men jag ser inte bilderna i mitt arkiv och när jag klickar på dem så kommer de inte med i inlägget... Förrän när jag sedan raderat texten jag hade skrivit till bilden och skriver nåt helt annat och publicerar för då kommer bilderna i inlägget... Inte den bilden som jag ville visa utan tre andra...
Suck!

Vassa grejjer!

De har ringt från Granngården, skären till klippmaskinen är nu slipade och klara :)
Tror det blir till att klippa häst till helgen:)
Här är vi jag och bästa Russin!

Dressyrhäst :)

Igår åkte Jill till ridhuset med Russin så hon fick sig nog ett ordentligt arbetspass :) Det är hon ju inte så van vid för jag är alltid så snäll och "töntig" och tror att hon inte kan och inte orkar och blablabla... så många ursäkter man kan ha när det gäller ens lilla bäbishäst:)
Enligt Jill så kan hon faktiskt galoppera i båda varven och hon tyckte tom att höger var bättre!!! Det ni!! Jag är så glad att jag har Jill som kan det där med dressyr!!! :) Tack bästaste!!! :)
Hon har oxå blivit mkt starkare och finare än när Jill red henne sist vilket var i höstas nån gång. Det kom iofs inte som en chock för vi har ju ändå jobbat på en hel del:)
Det bästa är att Jill tycker hpn är rolig att rida så har jag tur så blir det inte sista gångerna den här veckan :) Hoppas! Hon ska nämligen rida henne idag igen och i morgon skall hon försöka få mig att göra så hon går sådär bra oxå! Det blir nog inte lika lätt :) Hihi!
Kram på er!


Hederspris

Haha... :)
Satt och läste lite i Havrepappans blogg på Hippson. Han hade utlyst en tävling för "fulaste" hederspris på tävling. Här kommer bilden på vinnaren!



Läs den! Jättekul! :)

Hoppa serie

Äntligen så blev det lite hoppning! Eftersom hela ridhuset var ledigt i går kväll så kunde inget stoppa oss :)
Det var jag Angelica och Sara. Vi började med en "5½-a", ett galoppsprång oxer ett glpspg (bästa förkortningen :) ) räcke. Värmde upp på "5½-an" ganska lågt, typ 50. Hon var med direkt på vad vi skulle göra och travade lugnt fram och lugn galopp efteråt. Boris hoppade oxå snällt och fint men helst med Nenne som draghjälp :)
Nenne är ju rutinerad så han briljerade som vanligt! Även om han blir väldigt stark och Angelica faktiskt styrde in honom i väggen en gång för att han skulle skärpa sig. Han hoppa i allafall kanonfint
Vi byggde på med ett hinder i taget och höjde upp succesivt. På slutet var de sista två hindren 1m. Hon hinner inte riktigt få upp frambenen när det blir lite trångt men hon hoppar jättefint med bak (säger Angelica) :) Lite mer träning så!  Hon har ju jobbigt med galoppen och tycker det är jobbigt att korta ihop sig med sina långa bakben :) 
Hon var i allfall väldigt rak och fin och tyckte nog att det var jättekul att få ta i lite!
Mera hoppa!!
På söndag ska vi nog vara med på clearroundhoppningen nere på ridskolan och trava runt en liten bana :) Spännande!

Ut i snön

Idag blev det uteritt igen! Man måste ju passa på när det är ljust ute och solen skiner :) Det blev en hel del både trav och galopp i traktorspåren bredvid varandra. Båda hästarna skötte sig utmärkt som vanligt!
I veckan måste jag verkligen ta fram lite hinder så vi kan trimma inför söndagens clear round hoppning nere på ridskolan :) Jag har varit på väg flera dagar men så är det för många i ridhuset och då går det ju inte... suck... kan det inte bli vår nu så man kan rida på ridbanan hemma och hoppa varje dag om man så vill?!? :) Längtar!!!!

Kram och hej!


Nej men tänka sig! Lyckades få in en liten film från i höstas :)

Sol

I dag blev det en lång härlig tur i solskenet! Så skönt! :) Vi var ute i drygt en timme och skrittade massor men det blev ett par galopper också i varsitt traktorspår bredvid varandra! Russin och Nenne skulle kunna gå par i körning! De är så söta :)
Jag gillar verkligen attr ha nån och rida med ! Dessutom har jag och Angelica ungefär samma tider så vi tajmar nästan alltid in varandra perfekt! Vi har jättekul! Tänk er själva att rida med nån som gör situps uppe på hästryggen! Nenne är verkligen tålig ;)



Kram för idag :)

Trött på vintern

I går kväll blev det en tur till ridhuset som vanligt med Angelica och Nenne. Vi var 5 st i "vår" halva. Det blir lätt lite rörigt då... men blir bortskämd när man rider själv :)
Jag kan i alla fall glädjande meddela att det går framåt varje dag jag rider nu. Russin börjar verkligen "fatta galoppen" Haha... :) Hon är helt enkelt världens bästa häst!
Tyvärr så var ju planen för gårdagen att jag skulle hoppa lite men det sket sig ju när vi var så många. Jag måste komma igång med bommar och serier så att det sitter som ett rinnande vatten! :) Längtar verkligen till att snön försvinner så att man kan använda utebanan! Då kan jag ju hoppa varje dag om jag vill! :)

Provar att lägga in en filmsnutt!
Det gick visst inte!
Hejhej

En favvobild :)


Ponnymamma

Igår blev det vilodag för Russin eftersom jag var med Angelica till Denan och Arnoldträningen. Tydligen har jag nu blivit den ponnymamma Angelica aldrig haft :) Vet inte vad jag ska tycka om det :S
Det var i allafall  jättekul och jag blev väldigt hoppsugen :) Får se om jag orkar släpa fram lite hinder i kväll :)


Sen...

...kväll i ridhuset. Hoppträningen höll på enda till långt efter nio så vi red runt medans de avslutade och plockade undan alla hinder. Det är ju bra träning bara det att vara där mitt bland hindren.
Jag hade satt på en pullarnosgrimma och det raka bettet. Måste ju variera lite.
Red mkt rakt fram och tänkte på takten.... ett två ett två... Gjorde mkt skänkelvikningar med ganska rak häst, fick sparka på med skänkeln ett par gånger så att hon verkligen korsade benen ordentligt. Sen gjorde hon det kalasfint:) Red med rak häst innanför spåret, hade henne fint på ytter, kände takten... Hon funkar kanon på det raka bettet. Mkt lättare att få fram näsan lite och jag fick henne att jobba på ordentligt. Tyvärr kom hon då på att hon kunde lägga över tungan över bettet när hon inte hade den vanliga nosgrimman. Så tungan var lite överallt och fladdrade men jag struntade i det och sparkade på lite till i stället :) Sammanfattningsvis så gick hon jättebra och jag hittade takten i traven! Tack Jill för tipsen! :)

I kväll skall jag åka med Angelica när hon skall träna för Arnold! Asså shit vad det ska bli kul! ;)
Undrar om Nenne kan åka trailer utan Russinfia??

Kram på er!


 

Önskebilder!

Enligt Malins önskan kommer här några bilder när Russin och jag hoppar för Sara förra hösten! :)









Varför hoppa 50cm när det är mycket roligare att hoppa högt!?! :)

Fina hästen

Det blev ingen rakning igår heller eftersom skären tydligen är helt slut... :) Stackars Pelle fick känna på detta igår när Jill gjorde ett försök att snygga till honom lite! De skall lämnas in på slipning, hoppas det går fort. Russin behöver verkligen "fixas" lite :) Kolla får ni se:






Skulle såklart ha tagit en bild utan täcket men det blev inte så. Får försöka idag i stället :)

Som ni ser så var vi i ridhuset i allafall. Nenne o Angelica var oxå med! Som vanligt :) Bästa parhästarna :)
De är underbart snälla att åka med, det är värt så mycket!
Trimmade mycket på galoppen som blir bättre och bättre men mycket vill ha mer.... Jag vill att hon ska va i topptrim på en gång fastän jag vet att det tar tiiiiiiid.... Suck...
Måste komma igång och träna, så jag vet vad jag ska fokusera på. Nu blir det varken malet eller hackat... som det så fint kanske heter... :)
Hoppas att det blir lite hoppning ikväll!
Vi hörs!


Uteritt i skitvädret

Struntade i klippningen i dag och red ut med Sara och Angelica i stället på min lapptäckeshäst :) Det blåste en massa så att de hemska små regndropparna kändes som nubb i ansiktet... usch... Tog den vanliga rundan, hästarna fick kämpa en hel del för att ta sig fram. Stackarna:( Men Russin var i allafall väldigt pigg efter att inte ha ridits ut på typ en vecka så hon passade på att fara runt och bocka lite också... :) Man kan ju tycka att det var onödigt jobbigt i all snö men... vad ska man säga... :) Det var en härlig tur trots allt :)

Efter lunch tog jag med Anton till badhuset! Det var en hit :) Han for upp och ner i vattnet som en liten tok i 45 min sen gav jag upp och tvingade upp honom i duschen. Då var han ganska mör faktiskt men kul hade vi! Sen åkte vi hem och fikade med mormor och morfar som passade en sovandes Vilma medans vi var iväg. Härlig dag! Snart dags för sängen så man orkar upp i morrn!

Kram på er!


Trotsa kylan

I går eftermiddag lastade vi in Russin och Hallon i trailern och åkte till ridhuset jag och Cornelia! Där var det ponnyhoppning i halva och... ponnyhoppning i andra halvan :) Russin är sådär förtjust i massa små ponnisar... särskilt när hon har stått i två dar :) Jag skrittade och travade och gjorde massa av och igångsättnngar och halt, som vanligt. Hon var riktigt fin! Hoppade sen av och longerade henne med gummisnodd i galopp. Kanonfin men lite "busig" :) Sen åkte vi hem och tog in de andra hästarna. Hela turen gick kanon! Det är så skönt när man kan ställa in två kusar i trailern och bara dra iväg! Bästa hästarna!!

Idag åkte jag till stallet och släppte ut lite hästar och fixade klart i stallet. Sen åkte vi in till granngården i Norrtälje och hämtade en pall torvmix i trailern. De stod inomhus så de var inte frysta :) Han körde dessutom in hela pallen med trucken så vi slapp släpa in dem! Nice! Sen fick vi såklart släpa in dem i stallet. Skönt med lite styrketräning!
Så långt gick dagen riktigt bra. Sen skulle jag raka lilla Russin med den "nya" rakmaskinen... hon gillar verkligen inte att bli rakad... suck... Det skulle bli en sån där "jättefin" typ halvklippning, från manken till jumsken.

Suck nu försvann halva inlägget precis när jag skulle trycka på publicera... undrar vad jag hade skrivit...

I allfall så kan hon inte stå still, det går knappt att få på bremsen och hon är tokkittlig. Ingen bra kombination alls.
Men rakmaskinen var jättebra :)

Vi lyckades inte ens klippa halva hästen förrän hon "gav upp". Nu ser hon ut som ett lapptäcke. Vi får göra ett nytt försök i morgon med lite lugnande. Sen blir det kanske lite till på måndag... När vi äntligen har klippt hela hästen så är det väl bara att börja om igen :) Härligt! Tack för hjälpen idag Angelica!

Är det nån som har några bra rakningstips??

Kram på er!

Konkursutförsäljning av hästsaker!

http://www.pn-trading.se/Utfoumlrsaumlljningar1/tabid/67/Default.aspx

Ifall nån har lust att shoppa lite :)

En helt vanlig kväll hemma med barnen

Igår blev det lite av en kaosdag, suck.
Kom iväg lite för sent från jobbet, oplogad väg hem vilket gjorde att det tog lite för lång tid att åka hem. Kom lite sent till dagis för att hämta lite för griniga barn. :) När vi kom hem hade vi väldiga diskussioner om ifall det var enklare att laga mat när Vilma hjälpte till med disken samtidigt eller ej... Anton tittade på Dumbo i vardagsrummet. V blir helt hysterisk när hon inte får vara i köket med mamma. För de som inte vet så har vi ett minimalt kök (jag kan lägga upp en bild senare)... Jag lyckades i allafall steka falukorv och koka makaroner medans V försökte diska maten...
Eftersom båda barnen ätit ganska mkt korv redan innan den hamnade i stekpannan så blev det ganska mkt över på tallrikarna.
Efter maten monterade jag ner grinden från hallen och satte den i köksdörren i stället. Sen kunde jag diska och fixa i köket ifred :) Ja, eller i fred o fred... V stod utanför grinden och skakade den som en galning och skrek....
Det var bara att göra välling och gå upp och lägga henne. Hon somna direkt! :)
A var lugn och snäll men ville inte gå o lägga sig. Han tittade på allt som visades på tv och sa: ska bara kolla klart på det här mamma :)
Vid halvnio bar jag upp honom och det blev tyst direkt :)
Orkade inte gå ut och skotta snö utan satt framför datorn en stund o gick sen och la mig!
Det är jobbigt med barn men underbart :)

Min gamla dressyrsadel

I går blev det en tur till ridhuset igen i glashalkan. Jag hade plockat fram min gamla dressyrsadel som jag köpte till Sebbe (News For You xx) för en himla massa år sedan. Den låg faktiskt inte alls illa (enligt mig som inte kan ett dyft om sadlar i allafall). Torkade av det värsta av tidens spår ;( blä vad äcklig den hade blivit! Den behöver verkligen få sig en ordentlig omgång. Måste ju bara provrida den först så jag inte gör iordning den i onödan :) Latmasken har talat :)
Lastade in båda små trollen i trailern o åkte iväg. Alltså Russin och hennes kära Nenne!
Red runt en stund och konstaterade att den är verkligen stenhård min dressyrsadel. Jag förstår varför den blivit hängande :)
Red på kvartslinjen, (det är ett nytt ord jag lärt mig ;) ) rakriktade och avsaktningar och igång igen. Skritt trav halt osv. Mkt nyttigt! Sen hoppade jag av och skulle longera henne i galoppen så hon fick jobba lite utan mig som störande objekt uppe på ryggen. Upptäckte då att jag glömt ta med en longerlina... smart... Så jag satt upp igen och red lite mer trav halt skritt...
Jag har tydligen även "tappat bort" min longergjord med inspänningstyglar och ett par sadelgjordar som jag skulle ha... suck... måste leta lite mer i helgen. Finns inga mynt att köpa nytt.

Får göra ett nytt försök med longeringen i helgen. Ska även försöka raka henne. Börjar se ut som en riktig liten teddybjörn :)
Nu blir det två vilodagar eftersom Micke jobbar kväll och jag är hemma med barnen och myser! Bästa Jill får ta hand om Russinfia sålänge :)
Kram på er!




De två små sötnosarna efter arbetspasset! :)

Tack Sara

för att du konstaterade att det inte är sadeln som ligger och nöter bort pälsen på Russins rygg utan kanten på schabraket! Hon får helt enkelt ta efter Tinos (min förra häst) smeknamn "Santino Sensitive" kallade vi honom! Så "Preussin Sensitive" kanske... :)
Nu behöver jag inte köpa en ny sadel precis idag utan kan vänta tills hon musklat sig lite mer :) Sadeln liksom åker lite fram och tillbaka i sidled när man rider... inte helt bra... men så länge hon inte har ont så...

Kram

Ridhuset i stormen

Bestämde under eftermiddan att vi skulle åka till ridhuset jag och Angelica. Så mkt roligare när man är två :) Tyvärr så hade Nenne tapat en sko och blev vaccinerad så han fick stanna hemma men Angelica följde med till fots. Alltid bra med nån som står på backen och kommer med glada tillrop. Travade lite bommar på marken vilket hon gjorde mycket bra och fokuserat. Jämfört med på Ragnaträningen förra veckan...
Fick faktiskt även till galoppen efter en stund. Vänster var riktigt fin och höger helt okej :) Hon lägger sig väldigt mycket på innerskänkeln på volten men jag lyckades få henne ganska rak. Det braigaste var att hon höll galoppen och inte sparkade bakut och gjorde byten! :) Det känns verkligen som att det går åt rätt håll! :) Härligt!
I dag blir det nog en sväng till ridhuset igen eftesom det är helt ledigt efter kl 19 :) Kanske blir lite longering, får se:)
Hejhej

Premiärturen på ridbanan

Det blev ett litet trimmningspass på ridbanan i går fm. Underlaget var väl sådär med slask och grisigt men det gick okej.
Det der med halvhalter har visst försvunnit ut ur lilla hjärnkontoret för det tog ett bra tag innan hon förstod vad jag var ute efter :) Hon ville helst bara springa omkring...  Gjorde mkt igångsättningar och avsaktningar. Galoppfattningarna börjar sitta nu. Det är kul men nu börjar hon istället sakta av av sig själv efter några språng. Det är bara yttervarvet på ridbanan som är plogat så man är ju ganska "instängd" när man rider av de höga vallarna. Detta kom jag på att det är ju utomordentligt bra :) Russin vill ju lägga in rumpan i galoppen i högervarvet, för att få henne rak så måste jag hela tiden tänka öppna. Då kan hon ju gärna få för sig att springa inåt på ridbanan men det går ju inte nu! :) För där är en snövall :) Hihi!! Fick till flera varv i fin högergalopp utan att hon slog om! Mkt nöjd! Annars brukar det gå bra på volten men så fort man kommer ut på rakt spår så byter hon galopp. Ska prova att rida förvänd galopp i vänster varv med ridhusväggen som hjälp för att få henne starkare:) I kväll hoppas jag det blir :)
Kram på er! :)


Vilodag

Idag prioriterade jag mina barn och var ute i snön och lekte ett tag innan jag åkte till stallet så det blev till att vila för Russin. Så får det bli ibland när man inte har all tid man kunde önska :)
Dessutom hade jag ju tänkt åka till ridhuset idag men det var stängt på snöras... suck... kul att jag har köpt ridhuskort:( Ifall det ska vara stängt mycket får jag nog be om pengar tillbaka och åka nån annanstans i stället. Måste ju komma igång nu när hon äntligen är frisk! Vill så gärna starta lite småtävlingar till våren :) Hoppas!!!




Annars får hon väl bli Antons ridskoleponny för det är hon bra på ;)

Hoppträning

Igår var det träning för Ragna. Vädret var katastrofalt och det var snöigt och stormigt som attan. Lyckades i allafall ta oss ner till ridhuset helskinnade :) Russin var väldigt laddad men höll sig ganska bra i skinnet. Bråkade en del under framridningen i galoppen vilket inte var så förvånande eftersom hon tycker det är jobbigt. Vi skulle rida lite innanför spåret med lätt utåtställda hästar för att få koll på ytter. Då blir det extra jobbigt för oss eftersom Russin redan innan gärna går med rumpan rätt ordentligt innanför spåret. Så jag måste rida henne i lite öppna för att hon skall kunna hålla galoppen och bli lite rakare. Vi överlevde i allafall framridningen :)
Sen började vi med kavaletti som gick okej, hon brukar dock göra det bättre... Sen travhoppning, det är vi bra på! :) Fortsatte visst med travhoppning även när vi skulle galopphoppa sen. Det vart bäst så! Några gånger kom vi i galopp men det blir lätt fladdrigt och lite ostyrbart då. Hon hoppar riktigt bra när vi kommer rätt på hindren men vi behöver verkligen träna på markarbetet! Jättekul träning! Bara vår andra efter skadan :) Om några till gånger så... :)

Idag red jag ut en liten tur men det var sjukt mkt snö och alla upptrampade spår hade blåst igen så det var mest jobbigt. Det blev nästan bara skritt och en liten galopp:)

Nya skorna och sulorna funkar finfint! :)
God natt!

Nya skor

Idag har Russin äntligen fått nya skor. Hon har gått 11 veckor sedan sist... det var inte meningen men vad ska man säga...? Hovslagare... ;) I allafall så förbarmade sig Saras hovslagare Pertan över oss. Tack! :) Han tyckte dock  inte att det var nån kris utan att hon hade kunnat gå ett tag till. Hennes hovar har inte vuxit nånting alls i stort sett. Nu har hon i allafall fått fyrbroddat och snösulor runt om så nu är vi redo för vad som. Det visade sig faktiskt att Pertan skott Tino när han stod på galoppen :) Världen är bra liten! Vi har även gått i samma gymnasium men inte riktigt samtidigt. Han gick ut 20 år före mig:)
Han kom även med några bra tips och tricks som vi ska träna på. Russin vill ju inte alltid lyfta på fötterna när hon ska och inte heller alltid stå på dem när hon ska. Tar tex alltid upp dem när man ska sätta på skydden osv. Vi ska se om vi kan träna bort det :)
Sedan red vi rundan med Angelica och Nenne. Underlaget var okej nu när vi ridit där några gånger sedan all snön kom sist så vi har trampat upp det lite. De får dock fortfarande kämpa en del i snön. Bra träning i måttliga mängder :) Russin börjar bli lite kralligare faktiskt, hon ser riktig fin ut lilla Prinsessan!
Nu är det dags att vila upp sig inför hoppningen i morgon! Vore kul om någon kunde ta med sig en kamera :)
God natt :)

-17

I morse strejkade jag! Ville inte alls rida ut och frysa ihjäl. Satte på Russin ett extra täcke och släppte ut henne till polarna och hösilagebalen. Hon var helt nöjd med mitt beslut :)
I morgon ska det bli varmare och då måste jag rida för på torsdag ska vi träna för Ragna! Det ska bli såååå skoj! :)
Hoppas jag hinner åka till ridhuset en sväng mellan skoningen och insläppet. Det behövs verkligen :)

Idag åkte jag, Vilma och Malin till Thuns och shoppade! Kul men dyrt :)


Dagens tur i snön

I morse efter vi släppt ut hästarna så red vi ut i snön en sväng. Den vanliga rundan :) Det var jag och Cornelia på Hallon. Russin var väldigt pigg och glad och sprang i full fart både upp och ner för backarna, hon som alltid brukar sakta av till trav direkt man kommer upp på krönet:) Hallon hakade på där bak. Det är många träd som är så tunga av all snö så att man måste ducka ordentligt för att komma under, eller så kan man springa förbi dem ut i diket om man vill... Suck... Tokfia:) Tänk att man måste bli så tittig bara för att man har lite överskottsenergi:)
Det märktes igår oxå när vi var nere i ridhuset med Angelica och Nenne att hon inte gått så mkt på sistone. Fladdrade mest omkring och letade farliga saker. Hoppade för både det ena och det andra. Det bästa med gårdagens tur till ridhuset var att Russinfia och Nenne åkte så snällt tillsammans i trailern och att min bil orkade dra hela ekipaget utan problem :) Trots vädrets makter!
I morgon blir det en lite lugnare tur ut tror jag :)

Kram på er!
(Ifall det är nån som läser såklart!)

Snö




Så här mycket snö var det häromdagen när jag var ute och red med Angelica och Cornelia! :) Hästarna tyckte det var lite jobbigt att gå. Men de kämpade tappert ;)

Hihi

Det skulle ju vara med en bildtext till den bilden såklart men den... kom väl nån annanstans... :) Jag lär mig nog!
Det var iallafall jag och Russin i somras. Fotat av bästa Malin G!

Russin


Misslyckades totalt!

Så där ja... mitt första inlägg försvann redan innan jag lyckades publicera det... :)
Vi börjar om!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0