Lugn helg

Eftersom hon blev vaccinerad i fredags så har vi tagit det lite lugnt i helgen. I fredags så tömkörde/longerade Nellie henne på ridbanan, i lördags red jag ut och tränade på att galoppera i en högre form utan att byta galopp hela tiden, det gick riktigt bra även om hon var stel som en planka i sidorna och idag har jag longerat henne med pessoalongen. Hon går riktigt fint i den och jobbar på som attans med bakdelen :) Fina hästen!
Idag har Vibbe och barnen varit här och fikat och lekt! Jättemysigt! Jag hade bakat rabarberpaj men rabarber från Hans och Jills trädgård. Mums!
Det ska bli så skoj när de flyttar till Knivsta så vi kan ses lite oftare! :)

Tävlingen

Här kommer ett par bilder från tävlingen i helgen oxå! :)
Som vanligt med Nellie bakom kameran!
Hoppträningsonsdag

När man är hemma med sjuka barn är det svårt att få en stund för sig själv framför datorn men nu sover de så sött så jag gör ett försök till uppdatering :)
I onsdags var det skumt väder, ena stunden ösregn och nästa sol. Som tur var så blev träningen inomhus. Där är underlaget betydligt bättre än ute. Vi började hoppa lite på volt i båda varven. Det funka okej men hon var som vanligt stel i högervarvet och lägger sig då inåt på min skänkel i stället för att böja sig runt den. Sen hoppa vi lite linjer och till slut en hel bana. Hon stannade en gång på en oxer med två runda vattenmattor under men sen hoppade hon den snällt. Hon hoppade bättre och bättre hela tiden och sista svängen gick det kanon! Jättefin var hon! :) I början på träningen så pratade jag lite med Arnold och sa att jag ville att han skulle vara på mig lite mer och pressa mig så att jag red lite bättre och inte bara gled runt och "finred" som jag så lätt gör när det är så lågt. Jag bara sitter och åker med och sen så hoppsan så kom vi för nära och hon rev... Man kan säga att han tog vinken och var på mig konstant! Asbra! Bästa träningen hittils! Nu var han nästan lika bra som Angelica! :)

Nellie var med och fotade!

Igår red Nellie ut henne en sväng och idag har jag varit och vaccinerat henne så nu blir det lugnt ett par dar till :)
Passar mig bra eftersom jag nu har skitont i halsen.
See ya!

Longering

I går blev det lite longering med "pessoalongen". Har inte provat den på henne förrut men jag tänkte att den borde kanske få in baken på henne lite jämfört med när hon har vanliga inspänningar. Hon gick riktigt fint. Hon trampade på med bak utan att falla ner ifram som hon så gärna gör annars. Gjorde några små travökningar på långsidorna. Jättefin! Svårt att fånga på film dock...Idag är det hoppträning!
Ha det bra!

Hoppdebuten

Äntligen var det så dags för den första hopptävlingen. Vi, jag Nellie och Russin, åkte från stallet vid tre på eftermiddagen eftersom tävlingen inte började förän 17.00.
Vi anmälde och gick banan och kollade runt lite och sedan var det dags att lasta ur hoppehästen :) När jag stod och tränsade så kom Jill och Camilla glidande för att hjälpa mig lite med framridningen och så. Jag satt upp och red fram på deras utebana som hade skitdåligt underlag. Aldeles för mkt löst smågrus som gled undan hela tiden..... Men hon kändes fin och jag fick upp henne på ytter och hade lite koll på bogarna :) Än så länge funka allt enligt planen. In i ridhuset och börja hoppa fram. Tog ganska många språng på krysset i bada varven i både trav och galopp. Bad sedan personalen lägga ner räcket och så hoppade jag det två ggr. Sen la dem upp det och jag typ två språng till på det varav hon rev ena gången. Tog sen ett språng på oxern och det gick okej. Sen "vågade" jag inte hoppa mer ifall det skulle gå dåligt :)
Sen väntade jag på att hon som var innan mig skulle bli klar men det tog typ huuuuuuur lång tid som helst... suck... hon kom aldrig över första hinder... Speakern fick säga åt henne att gå ut från banan och prata med överdomaren!
Sen var det jag! In på banan travade runt ett varv bland hindren och stannade och hälsade på domaren. Fattade höger galopp och satte av mot första hindret och när vi kom fram så nitade hon... hmm... Jag lät henne titta lite och red sen på igen då hoppade hon det och resten av banan utan bråk. Hon rev några hinder när vi kom för nära men tittade inte nämnvärt på nåt utan bara hoppade på! Så duktig! Gjorde en omstart och gick runt igen med fyra hinder ner. Hon bråkade lite och studsade när jag saktade av och skulle fatta rätt höger galopp på ena kortsidan men annars hur fin som helst :) Vill poängtera att 7 av 8 hinder var i höger varv....
Jag var mkt nöjd med vår debut! Nästa gång så kanske jag rider lite bättre så vi hamnar rätt på hindren så kanske hon inte river så mkt! :)
Nellie tog lite bilder som jag inte fått ännu. Lägger in dem sen :)

Igår fick hon en välförtjänt vilodag!
Ha det bra!Kvällen innan tävlingen

Idag blev det markarbeteshoppning för att mjuka upp hästarna inför morgondagens tävling. Vi, alltså jag och Angelica, hade tre hinder på medellinjen så man kunde hoppa på en serpentin eller åtta eller volt eller hur man ville. Russin kändes fin i skritt och trav när jag red fram. Mjuk och samarbetsvillig. Så fort jag börjar galoppera blir hon stel som en planka och går inte att böja till höger, hon bokstavligen ligger i svängarna... När vi hoppat några varv, vilket hon gjorde snällt så blev det bättre men inte bra. Hon studsar omkring och byter galopp som en liten studsboll när jag sitter ner och jobbar henne. Hon tycker det är tokjobbigt. Får hon gå i sitt "framstupa läge" och i lite längre galopp så är hon nöjd men det är så svårt att hoppa då. När jag hoppat klart och travade av henne så kändes hon jättefin. Hoppas att jag inte körde för hårt med henne utan att jag har nytta av detta till i morgon! Ska bli så kul att hopptävla igen :) Sist var med Tino i augusti 2008 tror jag... :)
aJg kommer inte hinna blogga i morgon efter tävlingen så ni får hålla ut till på söndag!
(Ifall det nu är nån som läser min blogg och är intresserad!)
God natt!

Bästa tränaren!

I går var det time för lite hoppning! Angelica stod på marken och hjälpte mig medans Ina red Nenne. Russin var väldigt stel i början och ville knappt ens röra sig. Antagligen både för att hon stått i regnet utan täcke och blivit kall och att Nenne kanske klättrat lite på Brunstfia. Troligtvis på order av denna lilla Fia :) Efter en stund så kändes hon lite bättre och vi satte igång. Hade två hinder på ena långsidan, en oxer och ett räcke med fyra galoppsprång mellan. Angelica kom med jättemånga bra tips och knep för att få den braiga galoppen som vi behöver för att det ska bli bra språng. Synd bara att hon inte kan vara med på lördag när vi (förhoppningsvis) ska på vår första hopptävling eftersom hon tävlar själv. Första start på lördag är senarelagd till kl 17.00 och vi skall vara på fest kl 18.00. Vi får se hur vi skall lösa detta =/
Jag kände mig i allafall nöjd när vi var klara för vi fick till lite riktigt bra språng och jag har konceptet klart för mig inför lördag. När jag travade henne efteråt så kändes hon jättefin :)
Jag är riktigt laddad och redan nervös så jag hoppas verkligen att det blir av nu!


Finaste tjejen!

Efter ridningen så sprang jag tre km med Angelica! Hon sprang lite fortare än vad jag gör när jag springer själv och det var superbra för då var det bara att haka på! Men idag är det stelt... ajaj... :)
Ha det bra!


Filmen på småtjurarna


Red på banvallen

Red ut med Cornelia och Angelica, tänk om de båda kunde ha lite kortade namn... :) Tog banvallen mot Finsta. Den är jättefin att rida på. Alla hästarna var pigga och glada men snälla! Russin kändes fortfarande mjuk och fin :) Det regnade lite när vi gav oss iväg men det slutade nästan direkt och då blir luften så härlig! Solen sken och det var blött överallt och doftade av Hägg! Har väl aldrig sett så mkt hägg på en gång tror jag! Man kanske skulle "låna" en planta och sätta hemma i trädgårn! Fint :)
På hemvägen fick vi sällskap av några småtjurar som sprang och skuttade på andra sidan staketet! De var så söta. Tog en liten film men eftersom jag glömde USB-kabeln hemma idag så kan jag inte lägga in den i datorn just nu =/


Lägger in en bild på sötskruttan i stället!Lite glad då! :)

Skogstur

Efter tre dags avkoppling och bara en och annan liten skogstur så red jag lite mer igår. Skrittade länge och mjukade upp henne i sidorna, flyttade lite hit och dit och red henne i både hög och låg form. Hon var superfin! Travade och galopperade på små stigar och grusvägar och hade ingenting i handen och hon bara hopplade på lugnt och fint och väntade på mina kommandon och var på ett glatt humör :) Viftade lite skojsigt på huvet ibland eftersom hon var så pigg! Bästa hästen!
Hörs!

Mystur i skogen

I går så blev det barbacka ridning med hackamore. Det var jag Angelica och Cornelia. Vi red ner till ängen och lät hästarna äta lite gräs. De var mycket nöjda över detta. Lite många myggor men det var mest Nenne som höll på att dö av detta. Han är ju lite extra känslig där :)
Cornelia tappade tyglarna och blev tvungen att hoppa av, sen kom hon knappt upp igen! Hihi! :)
Det blev en rolig tur som slutade med att jag och Angelica fick ont i rupan och gick sista biten!Sen begav jag mig till motionsspåret och sprang 3 km! Duktiga jag!

I kväll blir det fest med bästa Täby Ridklubb!
Trevlig helg på er!

Utomhusträning

Igår var det då hoppträning igen Vi lastade in Nenne och Russin och åkte. När vi kom fram såg vi att det var dags för säsongens första utomhusträning. Skönt i det fina vädret! Ridbanan var ganska stum och det var väldigt dammigt men det blåste lite skönt. Russin kändes inge vidare när vi red fram, hon hostade en del och det fanns ingen gnista alls men hon gjorde allt hon skulle fastän lite medelmåttigt. Vi hoppade långa linjer med både elva och tolv galoppsprång mellan de pluttesmå hindren. Det gick okej. Det kändes som att vi hade så dålig galopp så det var därför vi fick in så många språng. Det var inte för att vi "spände bågen".... som Haking hade sagt :)
Det viktiga var att räkna galoppsprången vilket vissa hade väldigt svårt för... Sen blev det en bana av alla linjer och vi la på en sista linje med mur bruten linje till en kombination med ett räcke med gråa halvcirklar under, två galoppsprång till en oxer med plastgrind i. Nu blev jag nervös då vi inte hoppat något av detta innan. Styrde mot muren med skräckblandad förtjusning och hon hoppade direkt sen vidare mot kombinationen och jag vart typ förvånad när hon snällt hoppade över räcket så vi missade nästa oxer =/ Tog sen bara oxern ett par gånger och sen alltihopp igen hur bra som helst! :) Vilken tjej! När jag travade av henne sen så kändes hon jättefin och mjuk och all eventuell stelhet från innan var som bortblåst! :) Så skönt! Jag älskar min snälla häst!
Nellie var med igår och fixade typ allt och Angelica peppade mig igenom träningen! Ni är bäst!
Kram på er!Här är en gammal bild på bästa Russin!
Hejhej


Uppdaterad tävlingsplanering

Det är så roligt när man ser tillbaka på tex sin tävlingsplanering för att se hur utfallet blev.
Så här skrev jag i början på mars:

V 10 13 mars lok dressyr Farsta LC:2                  Gick ju helt okej, fick ca 57,5%
V 14 9 april lok dressyr Stäket LB:1 (är trea på reservlistan så jag hoppas jag kommer med!)  Kom med och red på en sjukt tittig häst runt på ca 53,45%
V 16 24 april lok dressyr Vällingby (C:1), B:2  Blev inte av eftersom jag inte hade nån barnvakt
V 18 8 maj lok hopp UPK 90cm, (1m)              Hoppade över eftersom jag inte kände mig redo
V 20 21 maj lok hopp Täby                            Här är nu min planerade hoppdebut :) 90cm clear round
V 22 4juni lok hopp Frösåkers Ryttare 85cm CL och 90A
       6 juni lok dressyr Rimbo LB:2
V 24 19 juni lok hopp UPK
V 26 2 juli lok hopp VRK

Det med fet text är min uppdatering nu! :)

I måndags fick Russin vila eftersom hon kändes lite trött. Jag gav mig i stället ut på årets första joggingtur! Riktigt skönt faktiskt. 
I går red Nellie och jag och barnen var på kalas hos "moster Jill" som fyllde år! Idag är det dags för hoppträning!

Ha det bra!


Ny vecka nya utmaningar!

När det är så här fint väder som det har varit i helgen så kan jag bara inte sätta mig inne och blogga… Jag vill bara vara utomhus! Så nu kommer en liten tillbakablick.

Torsdag: Nellie red lite dressyr på ridbanan

Fredag: Jag red ut och trimmade kort galopp på ängen. Hon var jättefin och jobbade kanon. Underlaget var inge vidare så det blev väldigt lugnt. Red sen en sväng runt i skogen och red på lite så hon inte bara behövde korta sig. Hoppade över ett litet dike i skogen! Kul sa Russin, Läskigt sa jag och hoppade av och gick över så fick Russin hoppa själv! Hihi! Fegismatte!
Hon var jättefin hela passet!
På kvällen så tittade jag och Anton på Så ska det låta!


Lördag: Nellie red ut på långtur till Finsta. Jag var med Angelica och tävlade i Västerås. Det var jättekul och hon red dubbelnolla och blev placerad i Nat 120! Duktiga! Det blev en urmysig dag! Sen hem och mös och grillade med familjen! Kanondag i strålande sol!

Söndag: Byggde upp ett hinder på varje diagonal och hoppade runt lite. Hade blåa dunkar i hindren för att se om hon tittade men inte då! Hoppade överlag bättre på oxern än på räcket även fast den svängen vart kortare och den kom i höger varv. Tyvärr så är ridbanan väldigt djup och varken jag eller Russin gillar när det blir för mjukt så vi fegade oss igenom kortsidan hela tiden så galoppen blev inge vidare men hon hoppa snällt ändå. Lite trött var hon nog också efter lördagens uteritt och värmen. Jag var i allafall nöjd!

Idag ska hon få vila och i morrn rider Nellie ut henne en sväng sedan på onsdag är det hoppträning!  

Ha det! :)


Hoppa lite hemma

I tisdags så tränade vi lite hoppning. Angelica var väldigt seriös och gjorde galoppslutor på diagonalerna… Nenne såg som vanligt jättefin ut! Jag gjorde ett försök också men det slutade med att Russin blev alldeles vimsig och jag garvade :) Lite för avancerat för oss =/  Sen höll vi oss mest till hoppningen. Vi hade tre räcken på mitten, ett på medellinjen och ett på varje diagonal så man kunde hoppa runt runt på en liten bana. Jag blev helt förvånad över hur lugn och uppmärksam Russin var… när jag gjorde en liten förhållning mot hindren så la hon in ett travsteg flera gånger. Jag är ju van att hon bara är stark och drar så detta var en mkt trevlig upplevelse. Nu kunde jag sitta ner och driva mot hindren i stället! Hon blir lite flack över hindren ibland men hon har ett hjärta av guld och gör alltid sitt bästa :) Ibland så hittade jag inte riktigt avstånden och backade ända in i hindret… då tog hon i som attan och hoppade väldigt med ryggen så hon blev inte alltid flack :) Nu måste jag ha kvar min kontrollerade galopp men få mer galopp, alltså större språng, utan att det blir springigt! Bara två veckor kvar till tävlingsdebut :S

I går red Nellie och de hade träffat två älgar! :) 

Hå och hej

Kladdkaka

Styrelsemöte i går kväll med utlovad kladdkaka i bästa ridklubben


Vi har alltid lika mysigt och trevligt på våra möten så att man drar sig för att åka hem sen! :)
Idag snöar det men jag hoppas att det slutar snart för Angelica och jag tänkte hoppa ikväll och det känns ju så där kul om det snöar!
På lördag åker jag med Angelica till Västerås på Nationell hopptävling! Bästa hästskötaren som man är! Det lär bli en riktigt tidig morgon=/ Men det ska bli superskoj!! :)

På återseende


Valborgsridning

Åkte till stallet för att hjälpa Sara släppa ut djuren men alla var redan ute förutom Russin och hennes sällskapshäst Nenne. De stod fortfarande och mumsade hö :)
Jag släppte ut Nenne och red ut med siktet inställt på en äng mitt i skogen som vi får rida på. Hittade dit på första försöket! Bra Åsa! :)
Där satt jag i typ 30 minuter och trimmade kort galopp. Red några varv på volten och sedan en bit rakt fram in några varv på volten igen osv. Hon surade ur totalt när vi skulle gå i höger varv och tungan fladdrade omkring som en propeller och hamnade så lägligt ovanför bettet. Till saken hör att jag hade pelhamet på :)
Fick hoppa av och rätta till och spänna allt ett hål till. Då gav hon upp och nu kunde hon galoppera nästan lika fint i höger varv :) Hon var verkligen kanonfin!! Samlad och runda fina galoppsprång och jag bara satt ner och red som attans med magen och benen och hon var helt mjuk i munnen! Bästa Russinfia! Sen travade jag av henne ordentligt lång och låg. I love!

Ha det bra!

Nyklippt liten kille

Självklart ville Anton bli lika fin i håret som sin pappa igår när jag tog fram rakmaskinen. Sen ville jag ju dokumentera och bad honom le... så här blev resultatet! Sötnosen! :)
RSS 2.0