Inte en svamp så långt ögat kan nå!

Anton och jag gick ut i skogen nu på kvällskvisten med korgen och tänkte plocka massor med kantareller... men tji fick vi... såg inte ens en giftsvamp.... Trist!
Däremot så såg vi ett dinosaurieskelett!!! Det ni! Långa rader med tänder och jättestora benknotor!! :)



Vi trampade i älgbajs, höll på att glida ner i ett leringt dike och jag ramlade in i en torr en och fick jättestickiga barr innanför brallorna. Det är spännande i våran skog. På vägen hem såg vi tre överkörda paddor också... =/

Tidigare på dagen så var jag och Vilma och vattnade blommorna i "lägenheten". Hos mamma och pappa alltså. Anton hjälpte Micke att hämta hem lite grejjer från gårdagens festplats och köra hem dem till farbror Keith!
Nu sover barnen och det är bara skit på TV! Dags att gå och lägga sig och läsa lite tror jag!
Sweet dreams!

Fest igen

Precis hemkomna från föreningens fest! Riktigt trevligt måste jag säga!





Först så grillade vi sen var det dags för tipspromenad och sedan kaffe. Jag hade ju såklart föredragit Rosé eller cider framför rödvin och öl... men det är väl en smaksak... och så har det kanske lite med åldern att göra. De gamla rävarna är väl inte så moderna :)
De två som förgyllde festen mest var nog våra barn faktiskt :) Dem kan man anlita som underhållare om man ska ha fest! Inte så hög timkostnad!
Anton spelade på grannens gitarr och Vilma dansade! Störda men söta :) Vi var faktiskt bland de sista att gå hem fastän vi hade barnen med oss :) Men nu sover de gott kan jag lova och snart jag me!





Här är det vår granne Marcelo Parra som spelar och sjunger!

God natt!

Mycket fest blir det!

I går hade vi hela syskonskaran Eriksson här på syskonträff/sommarfest! Det blev en jättelyckad dag med fint väder och som vanligt mat och nafs i massor!







Mange , Jenny och barnen sov kvar i husvagnen så Anton kunde leka lite med Hugo idag oxå! Vilka killar! De är så söta!
Sen var det dags att börja ordna inför nästa fest som är i morgon. Samfällighetsföreningen fyller 30 år så då blir det grillparty nere på ängen med alla grannar! Vårt partytält har transporterats ner tillsammans med flera andra tält. M har varit nere och kört av lite gräs med vår åkgräsklippare så man slipper allt det höga gräset. Nån hade väl gått ett varv med lien men... Nu är det i allafall jättefint!
Ska bli kul att se hur många frivilliga det kommer i morrn och hjälps åt med att resa tälten osv...! Det brukar vara ganska stor uppslutning och typ M och två till som jobbar!
Föreningen skall bjuda på allt utom det vi ska grilla! Ska bli intressant! :)

God natt!


Skansen

I går så hände det inte så mycket heller.... :) Vi åkte till Ica på eftermiddagen och inhandlade allt till söndagens picknik och sedan råkade vi äta middag på pizzerian :) Mums!






Idag var det dags att gå upp tidigt för att åka till Täby och möta upp mormor och morfar för vidare färd med Roslagsbanan in till stan.


Förväntansfull kille med sin mormor på tåget


Jag har då aldrig sett en ren med såna här horn!


Nog för att "våra" älgar är tama här hemma men den här... :)


Väldigt trötta tvillingkalvar hade hon oxå!



Två väldigt glada barn!

Sen gick vi och åt vår pastasallad och fikade lite. Åkte karusell på väg mot akvariet. Det var inte lätt att välja men det blev flygplanskarusellen. Jag fick också åka med! Det var jätteskoj! :)
Akvariet är alltid kul men det kunde ju räcka med 10 sorters ormar och fiskar och spindlar när man är liten (stor med för den delen). På vägen ut klappade båda barnen ormen och jag klappade spindeln också... hua...

På bussen hem somnade Vilma ganska snabbt i mitt knä. Fick lov att bära henne av bussen och sätta ner henne i vagnen. Lilla tröttFia! :)




Här väntar vi på tåget hem igen!
Avslutade denna toppendag med köttfärssås och spaghetti hos mormor och morfar! Gott!
På väg hem så somnade Anton i bilen redan innan vi kommit ut på motorvägen och sen var han sååååå trött när vi kom hem så jag fick bära runt på honom! Vilma var pigg som en mört hela vägen hem men stupade sen i säng!
God natt! :)

Slappardag

Idag har Micke jobbat och jag och barnen har inte gjort många knop. Det har varit sjukt varmt och kvavt. Vi har vattnat lite, gosat med kaninen och lekt på tomten. Till middag blev det hel kyckling i ugn. Det vart gott men tog såklart mkt längre tid i ugnen än beräknat. Vilma satt bara och sa: mer kyckling, mer kyckling så jag hann inte med att äta själv förens barnen ätit klart :)



Här väntar de på att den skall bli färdig :)






Här kommer en liten film på "småtjejerna" i familjen som myser! :)




Dags och sova!

Tur till Norrtälje

Det var dags att åka till "stan" och köpa nya badrumslampor. Perfekt regnig dag för shopping! Hann med lite annat kul också som lunchpizza med musikunderhållning!





Vad sägs om denna lilla parad? Det är visst nån 1700-talsvecka...
Barnen uppskattade det definitivt :) Även byggarbetsplatsen på andra sidan gatan var mycket intressant! En grävmaskin flyttade runt lite sand! Vad mer kan man begära?

Natti!
 

Snabb resumé av de senaste dagarna!


Anton åkte som vi lovat med och tog upp nätet, tyvärr så var det helt tomt... inte en fisk så lång ögat kunde nå. Det var ju lite trist. Men han var glad för det :)




Sedan lämnade jag barnen på landet och åkte hem ett par dagar. Skönt med lite "vuxentid" :) Vi hann med att åka in till Norrtälje och äta jättegod middag en kväll och bli hembjudna till Hans och Jill på grillmiddagen en kväll. Lyxigt! :)




Åkte tillbaka ner till landet igen för att hämta hem barnen. Lärde Vilmis att man ska ha tofs:) Det tyckte hon var kul :)




På väg hem från stranden hittade vi denna "skönhet" krypandes på grusvägen. Självklart så plockade vi upp den och tog med den hem och gav den ett nytt hem i en plastlåda med lite gräs och blad i :) Mamma och pappa lovade att släppa ut den så fort vi åkt därifrån :)

Så nu är vi hemma igen och allt är som vanligt! Idag har vi varit nere och badat. Anton är så duktig och "simmar" med sina puffar på armarna, man behöver bara hålla en arm under magen på honom så att han får upp benen tillräckligt för att kunna sparka med dem :)

God natt på er!

Semester på Hasselön!

Idag åkte barnen och jag till Hasselön utanför Stjärnhov där mamma och pappa har landställe. Vi var tvungna att börja med att tanka bilen på Shell i täby


 


När vi kom fram så åt vi lite lunch och sen gick Vilmis och sov en stund medans vi andra fikade






och åt glass såklart :)

Sen gav jag mig iväg på en cykeltur, det blev ca 9km... inte så långt men det får duga! Såg några söta tjurar och lite får





När jag kom tillbaka så var det dags för dagens bad :) Vilma skulle följa med så jag satte på henne puffarna men när vi kom ner på bryggan så skulle hon titta i stället :) Helt plötsligt så kom Anton på att han skulle simma med flytvästen i stället så så blev det!



Oj va nöjd han var... :) Jag fick simma runt med honom överallt :)

Sen var det middag och barnen åt som om de aldrig sett mat förrut!
Efter middan så åkte pappa och jag ut och la nät












Vilma och Anton var inte helt nöjda med att de inte fick följa me men mormor mutade dem med godis så då gick det bra. Vad gör man inte för godis :)
I morgon ska Anton följa med och vittja näten, hoppas vi får nåt för han se verkligen fram emot det :)
Sov gott!





Stackars anläggare...

När vi ändå var ute och åkte i går så passade vi på att hitta en "ny" lekpark där barnen kunde rastas en stund :) Den var inte så rolig men det var två killar där som höll på att gräva varsitt hål där de nog skulle sätta ner några nya lekgrejjer. Gissa om de blev utsatt för Anton och hans tusen frågor. Micke och jag kunde njuta en stund av att slippa svara! Stackarna... :)







Hej! Vad heter ni? Vad gör ni? Gräver ni ett hål? Varför då? Vad ska ni göra där? Vad gör han nu? *hihi*

Idag blev det sovmorgon igen... så skönt! Sen åkte Micke och Anton till farbror Keith för att laga gräsklipparen. Vilma och jag åkte till Rimbo. Gick in på skoaffären och köpte specialsulor för att se om mina stackars ben kan må lite bättre. Sen gick vi till Apoteket och köpte fästingmedel till Bolla. Gissa om vi blev överraskade när M och A kom in på appo! :) Keith hade redan fixat klipparn så de kom och letade efter oss i stället :)
Hem och fixade våfflor till lunch och softade lite sen tog jag cykeln till stallet för dagens promenad med Russinfia och tog in alla hästarna. Lyckades ganska bra utan att bli dyngsur i det inte så vackra vädret :) Cykla hem igen och åt gott grillat.
Efter det var det på med pyjamas på de små och upp i soffan och kolla på Allsång! Skoj tycker barnen men jag hörde ingenting för de lekte mest... Lite myror i brallan! Sen snällt upp i säng så vi kunde titta på Morden i Midsommer! Soft! Nu dax och sova för i morrn åker jag och barnen till mormor och morfar på Hasselön i Flen! Ska bli skoj!
Natti :)

Springstop!

Idag åkte vi hela familjen till Intersport i Norrtälje för att jag skulle kolla på ett par ordentliga joggingskor som passar. Jag fick jättebra hjälp och killarna i affären filmade när jag sprang på löpbandet och analyserade och jag fick prova att par olika skor och jämföra. Jag köpte ett par Adidasskor som var rätt så dyra och tänkte att nu jäklars skall det bli springa av. Gav mig iväg på en kort springrunda och när jag kom hem igen så dunkade det verkligen i benhinnorna... Blir inge mer springa för mig på ett bra tag framöver tills de är helt "friska". Ska det vara så här med allt som är kul? När ridningen börjar funka och man kan börja tävla vilket är det jag tycker är det bästa, då blir hästen halt. Sen när jag väl kommer igång med löpningen och tycker att det är kul så får jag sån benhinneinflamation så jag knappt kan gå... ? Ska det va så...? Nu får jag hålla mig till att promenera och cykla... inte alls lika kul men det får väl funka... Suck! Behöver nog äta lite mer choklad nu :)
Natti!

Soft dag i trädgården

I morse tog vi alla lite sovmorgon :) Så skönt! Sen lekte barnen på tomten och vi kunde ligga i varsinn solstol och läsa lite medans vi turades om med att serva dem med en det ena och en det andra. Sen var det dags för lunch och vila. Vilma somnade först och sen jag! Anton låg och snackade en stund med pappa men sen däcka han oxå :) Skönt! Lagom när alla somnat så kom Bolla in och jamade och meddelade att hon var hemma nu... suck... Efter vi vaknat igen så låg jag och Vilma och myste en stund i soffan:

En riktig liten gosfia är vad hon är :)

Efter det sedvanliga eftermiddagsfikat så hjälptes vi åt att tvätta bilarna. De blev så fina så! Sen tog jag en cykeltur runt Långsjön. Här kommer jag in i Rimbo:

Det tog knappt trekvart, jag trodde det skulle ta mycket längre tid! Bra jobbat Åsa!!
Jag var rätt så skakis i bena när jag kom hem igen... :)

Till middag blev det grillad korv med hemmagjord potatissallad med potatis från landet. Gott!

Jag har hunnit läsa en hel del i min bok Midvinterblod av Mons Kallentoft:


Det är riktig semester det! Ligga i solstolen med en pocket i handen!
I morrn blir det nog en tur till Norrtälje!
Sov gott!

Första dagen på min semester!

I går när jag åkte hem från jobbet så åkte jag förbi MC Donalds och firade in semestern! Mums!


Idag har barnens kusiner varit här och vi har badat och lekt för fullt och haft en jättehärlig dag i sol och värme! Avslutade med god mat och lite Rosé! Kan det bli bättre? Lite choklad då kanske... ska nog gå in till kylen och hämta några bitar! :)

Här kommer lite blandade bilder!


Badnymfer


Nybadad Anton "chillar" i solstolen


Sötaste Frisco


Vår fina lilla Bolla


Vilma och mormor i våras!

God natt!

En blogg till :)

Eftersom mitt liv handlar om så mycket annat än Russinfia så gör jag nu en blogg till! Nu när hon dessutom är halt så händer det ju inget roligt på hästfronten.
Däremot så börjar min semester idag och då ska vi ju göra massor med roliga saker! Åka till landet till mamma och pappa, bada, leka med Frisco och förhoppningsvis åka buss med Hugo till ormen... Det är Antons högsta önskan! Åka till Skansen och klappa ormen i akvariet tillsammans med världens bästa kusin Hugo! De är så söta de två! :)





Vi ses i sommar! :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0