Nya sängar- check!

Igår var jag ledig från jobbet och målet med dagen var att köpa nya sängar på IKEA!
Lämnade ungarna på dagis och drog iväg mot Uppsala med släpkärran på. När vi kom fram så hade klockan inte hunit bli 10 ännu så vi började med ett varv på Biltema och sedan ett par olika sportaffärer för att leta efter en ny "Rysspipa"..... Ni vet en sån man har när man dömer fotboll! =/ Ett par tröjor till mig råkade visst slinka med :)
Sen in på IKEA där vi provlåg en hel massa olika kombinationer av resårmadradder och bäddmadrasser. Efter att vi fått proffshjälp av personalen så bestämde vi oss för nånting helt annat och dyrare än det vi hade tänkt oss. Märkligt! :) Jag som ville ha en hård fick en mjuk och M tvärtom.
Det blev lite nya sängkläder, en förvaringsmöbel till barnens rum, lite ljus och ett par nya kuddar till soffan. Bra shoppat! Vi kände oss nöjda på vägen hem.

Ut med gammalt och in med nytt! Nån som vill köpa en dubbelsäng? Jensen, 160x220.... Någon...?
Jag har i allafall sovit bra i min nya säng inatt!

Nu ska vi äta lunch!
Kram på er!

Förrymda barn ;)

När vi kom hem från dagis igår så gick vi första över till grannen och plockade några äpplen. De har tagit alla äpplen de vill ha och nu är det våra som är kvar. Jättefina och goda. Barnen tycker nog de är extra goda i och med att vi plockat dem själva. När vi var på väg in så kom Moa och Emil gåendes på vägen och de blev överlyckliga när de såg att vi var hemma och kom genast springande. Jag frågade om deras mamma visste att de gått hem till oss. Nej men pappa sa Moa. De var först ute och lekte en bra stund medans jag fixade inne och sedan kom de in och tittade på tv.

 

Det blir lite som och ha barnvakt när man får några extra sådär. Alla leker så fint ihop och ingen "behöver" mamma. När vi strax skulle äta så var jag precis på väg att säga åt dem att gå hem igen när det knackade på dörren och där stod deras mamma som var väldigt orolig eftersom de inte hade nån aning om var barnen var….. Ooops….. De hade tydligen sagt till sin pappa att de skulle gå över till närmsta grannen och klappa katten men sen tagit en lite annan väg hem, typ åt helt fel håll… Hon var i alla fall väldigt glad att se dem. Nästa gång måste jag ringa hem till dem och kolla läget innan jag släpper in dem :) För jag hoppas de kommer tillbaka för de har så roligt.
Sedan var klockan jättemycket och vi åt middag och sen var det dags för sängen!

I eftermiddag ska jag åka och rida Morris! Det var tre veckor sen sist så det ska bli skoj!
Kram på er


Snabb resumé av helgen

Det var den helgen det!
Vi har gjort massor med kul och ändå tagit det lugnt. I fredags så hade vi hemmamys hela familjen. I lördags så var det städdag i området. Det innebar att M körde järnet med röjarn och rensade bort massa sly och annat medans jag och barnen klättrade på berget med grannarna och sedan gick in till dem och lekte/fikade. :)


Väldigt nöjd Vilma högst uppe på berget

Sedan gick jag och Vilmis hem och åt lunch och Vilmis som middag medan Anton var kvar hos grannen och gick med dem till den gemensamma lunchen hos en annan granne. Dit även Micke gick :)
På eftermiddagen åkte jag och barnen till Alsike :)


Staketet är nästan klart nu!


Vi hann med en sväng till lekparken oxå. Anton snurrar småbarnen :)

Barnen lekte för fullt och sen fick vi god middag. Rätt så sent kom vi hem men då sov barnen redan så det var bara att bära upp dem i sina sängar :) Lite senare somnade vi "vuxna" i soffan.
I går lekte barnen med Emil och Moa igen ett tag på förmiddagen och sedan åkte jag och kidzen till ridhuset och tittade på Jill och Pelle när de träna dressyr. De var jätteduktiga så det var kul. Barnen uppförde sig oxå exemplariskt och varken sprang eller skrek på läktaren =/ Det belönades med festis! Sedan blev det en snabb shoppingtur till Norrtälje :)
Det blev lite senare middag än det var tänkt så de vanliga söndagsbadet hanns inte med så vi får ta det idag i stället :)
Nu dags att jobba!
Kramis

Full fart mot helgen

Nu är det fredag och snart helg! Så skönt! Jag har ganska mkt kvar att göra på jobbet innan jag kan gå hem men sen så! I kväll blir det goda fiskgrytan med saffran och vitlök, lite vitt vin och sedan soffmys för hela slanten :)

Jag har uppdaterat min arbetsplats med en skärm till idag! Nice! Fönstren öppnar sig lite där de vill och jag känner mig vilse =/ Antar att det ordnar upp sig så småningom :)




Fint va?!? Min fina rosa "bodysprayflaska" står där och gömmer sig oxå! :)

Nu är det lunch!!

Idag har vi sorg...

När vi kom hem från dagis idag så låg det ett dött rådjur på vår gräsmatta. Det var det första jag såg när jag svängde in på tomten... Vi var ju tvungna att gå och titta om den var död för annars hade jag ju behövt ordna detta på nåt sätt. Stackars liten :(

    

Klicka inte på bilderna om du är känslig...

Jag tror kanske att den blivit påkörd av en bil och sedan att nåt djur varit där och smakat en bit men jag vet inte.
Barnen har i allafall varit jätteledsna hela kvällen och jag har försökt förklara att det är sånt som tyvärr händer...
Vi konstaterade att vi ska akta oss för att bli påkörda och hålla oss inne i stället. :)

Hörs i morrn!

Kram


Hemmafint!

Idag åkte jag ner till Väsby centrum på lunchen och handlade lite så det blev lite längre lunch än vanligt. Det är ju två herrar i familjen som fyller år om en dryg vecka så jag kände att det var dags att börja reka lite! Rekandet gick fint och nu är jag snart klar med handlandet!!:)
Lyckades inhandla ett par småsaker till mig själv också när jag ändå var i farten *hihi*. Sen blev det en räksallad på kontoret medans jag jobbade!

I kväll fortsätter operation "få lite bättre ordning hemma"!
Vi har ju fått vår nya kyl och frys i veckan och det resulterade i lite oordning. Eftersom vi nu köpt en hel kyl och en hel frys i stället för en trasig!! =/ Nejdå men förrut hade vi en som var delad. Det var inte helt kul med en familj på fyra personer... väääldigt trångt faktiskt! Vi har iofs en extra frys i källaren (läs krypgrunden). Fast ibland är det bra att kunna köpa hem mer än två paket mjölk i taget! 

    

De ser typ ut så här!

Nu ska vi fika!

Kram o hej


Choklad lika bra som motion


Vad säger ni om det?!? Gå in här och läs mer!


Snygg=bra! ;)

Nu har jag hittat min favvofriskistränare! Hon hade ett riktigt bra pass igår! Det var mkt nya grejjer och lite svårt att hänga med för en ovan men om ett par ggr när man börjar komma ihåg ordningen så kommer det bli kanon. Väldigt mkt styrka var det, bra men jobbigt, vilket ju är bra :)
Måste nog köpa nån sjysst träningströja. Linnet jag hade på mig igår var hemskt. Jag såg ut som Barbamamma fast gul =/


Söt va!?!

Jag vet att jag brukar säga att det är så bra med Friskis för man behöver inte va så bra eller snygg eller ha de dyraste träningskläderna men... Jag vill i allafall ha en lite snygg tröja på mig när jag tränar. Framförallt ska den vara praktisk!


 
Jag tror jag skulle kunna jobba liiiite hårdare med nån av de här på mig :)

I em ska jag sitta på en utbildning i tre timmar om det nya Officepaketet som installerats på min dator i natt! Hoppas jag inte somnar :)

Kram

Victoria´s Secret

Äntligen har våra grejjer kommit Mallan!! :)



Oj vad vi kommer lukta gott nu! Själv luktar jag just nu Mango på ena halvan och Passionsfrukt på den andra!

Det ni!

Möte

Möten är ju oftast ganska tråkiga, särskilt när det handlar om arbete... Däremot våra styrelsemöten i Täby Ridklubb, de kan verkligen förgylla tillvaron! Det bjuds alltid på gofika, en hel del mer eller mindre intressant skvaller om alla vi känner och inte känner. I går avhandlades en av bönderna i "Bonde söker fru". Han är en inom hoppbranchen rätt så välkänd "tävlingsryttare".... Här kan ni läsa lite i hans blogg :)
Inte så positiv men han måste i allafall enligt honom själv vara en av världens bästa på det han gör! :)
Som bonus på mötet så fick jag träffa lille Alex. Ca 3 veckor gammal, såååå söt och ganska trött :)
Tre timmar tog mötet men det var det värt! Alltid lika kul att träffa mina "gamla" täbyvänner :)
Sen blev det bara hem och hoppa i säng!

Innan mötet svängde jag förbi Näsbypark och blev serverad en mkt god kyklingwok som jag dessutom fick med mig i matlåda till idag! Kanon! Tack pappa!

Ikväll blir det ett Friskispass (hoppas jag) och sen åka med Angelica och hämta ett lass finhö på Kristineholm! Endast det bästa är gott nog åt Nennemannen!

Kram på er!

Ny vecka samma skitväder!

Nu har det redan hunnit bli måndag och jag sitter på jobbet igen. Det är riktigt skitväder ute, regn och halv storm... det känns ju ovanligt. I kväll har vi styrelsemöte i ridklubben hemma hos Cicci. Alltid trevligt med lite skvaller och gofika! :)
Förhoppningsvis får vi träffa Malins nya bäbis oxå! Åh va gulligt! ;)

Förra veckan hade vi ju konferensen och det var helt okej. Golden Hit var en Hit med bra mat och trevlig underhållning av snygga killar... :) Sällskapet hade ju dock kunnat va ett annat...=/ Men vi hade riktigt kul och dansade när showen var slut! Det är typ alltid kul att dansa :) Får inte glömma.... gratis är gott! ;) Tack Öhlins!

I fredags drog jag ner en sväng till Upplands Väsby Centrum efter jobbet på lite spontanshopping! Det blev några nya nagellack

   
Det blev några höstfärger och ett överlack.

Gick ett varv på H&M och köpte en hel drös med fingervantar och strumpor till barnen och en tröja och lite hårspännen och annat bra och ha till mig själv :)



Två par sportstrumpor ifrån Stadium

Så söta och rosa!

Sen kom mamma och pappa och åt middag med mig och barnen. Mysigt!
I lördags åkte vi till Vibbe och Petter och barnen och hade en kanonmysig dag/kväll som vanligt!
I går var jag med Jill och Lillan i Österfärnebo på dressyrtävling. Vi fick erfara vilka märkliga saker en GPS kan hitta på. Tex visa olika omvägar istället för att visa raka vägen... Märkliga maskiner det där... ;)
Det blev en trevlig dag även om resultatet kanske inte blev vad vi hoppats på.

Hörs!

Mera regn och rusk

Nu blåser det halv storm och jag har precis lagt barnen och viker tvätt och försöker komma på vad jag ska packa inför leverantörskonferensen vi ska ha på jobbet i två dagar. Det är inte så att vi ska resa bort eller så men jag ska sova hemma hos Malin i morrn så jag måste tänka två dar framåt.... :) Vi ska sitta på typ föreläsningar hela dagarna och i morgon kväll ska vi gå ut och äta på Golden Hits! Det ska bli kul. Jag har aldrig varit där.
Men att sitta i olika mer eller mindre tråkiga lokaler med mer eller mindre tråkiga gubbar... och lyssna på mer eller mindre intressanta föredrag om TS 16494.... Vad mer kan man säga=/

Annars har det inte hänt så mycket de här två dagarna. Barnen har varit jättetrötta och halvjobbiga när vi kommit hem... Så allt har mest gått ut på att få dem nöjda och i säng! :)
Idag ska jag i allafall gå och lägga mig tidigt så jag orkar... Hoppas det är lite roligare väder i morrnbitti så jag kan ta en liten promenad innan jag åker till jobbet!

Sov gott på er!

Regnoväder

Tyvärr så blev det ingen Friskis igår heller utan jag tog en rejäl promenad i stället i mina nya skor! Kändes kanon! :) Det kom lite duggregn när jag var längst bort men det slutade snart. Strax efter jag kommit hem så sken himlen upp av en jätteblixt, åskan smällde till och det började ösregna! Lite tur ska man ha ibland! :)
Det blev en riktig myskväll med massor av levande ljus och kräftor! Åh så gott!
Som vanligt så somnade jag i soffan framför filmen sen:)

Ha det bra!

Min födelsedag!

I fredags var jag tillbaka på jobbet igen och sen åkte jag och red ut Morris en sväng i skogen. Vi tog några galoppvarv på travbanan som tillhör gården bredvid! Supernajs! :)
Sen hem till familjen och en trevlig fredagskväll med jättegod middag. Fläskfilé och champinjoner i supergod sås med vitlök och örter. Mums!

I går vad det då den stora (!) dagen! Jag fyllde 27... eller nåt :)
Jag fick en jättefin ram med ett foto på barnen i, skorna som jag önskade mig och lite kläder! :)




Bakade två sorters tårtor på förmiddagen en helt vanlig gräddtårta med vaniljkräm och hallon med lite chokladströssel på toppen och en LCHF Herrgårdstårta. Den oxå med hallon på toppen och grädde.
Först kom fam Eriksson/Werninger och jag fick en superfin orkidé med tillhörande glaskruka! De åkte sedan vidare till nästa partaj!


 
Sedan kom mamma och pappa, Hans och Jill och Vibbe, Emma och Oscar. Jag fick två tidningsprenumerationer, lite pengar, fler orkideér och en "tjejhelg" med Vibbe av Vibbe med familj! Tack allihopa!


Vi fikade och gottade oss och alla sa att LCHF-tårtan var god men det var ingen som tog två bitar... ;)
Den vanliga däremot smaskades det på :) Det bjöds även på pappas hembakta bullar med en svag smak av ...chili...!?!  :)
Lite senare kom Angelica som tog en stående fika i köket medans vi fixade Tacos till middag.
Vibbe och barnen åkte hem men de andra stannade kvar och åt jättegod middag! När alla åkt så slängde vi ungarna i säng och satte oss i soffan för att kolla på en film. Efter en kvart sov jag oxå! :) Kul sällskap man är! Stackars Micke!

Idag har vi städat lite och diskat medans Micke var på Kristineholm och hjälpte sin bror att flytta några kor. Han hade en låda Erkenkräftor med sig hem som vi ska mumsa i oss ikväll! :)
Sedan gick vi ut och jag drog igång gräsklipparen medans Micke gjorde ett jättefint ordentligt hus till Frisco med golv i som han kan gå in i och hålla sig varm och torr dessa regniga höstdagar. Jag la in lite tidningar och spån och en tuss hö så jag hoppas han blir nöjd! Än så länge så har han mest gömt sig under huset :)

    

 

Det är inte bara Frisco som gillar att sitta i sin bur och äta morötter direkt från landet! :)

Snart kommer Micke hem från fotbollen och han skulle köpa med sig Thaimat hem! Smaskens!
Sen ska jag äntligen åka och träna igen på Friskis! 

Vi hörs!
Kram


Sjukdagar

Det där jag skrev igår... dammsuga lite och sen lägga mig i soffan och kolla lite på TV... Ja det var ju troligt :) Skulle bara putsa ett fönster och skura golvet och göra rent filtren i värmepumpen torka rent en smutsig vägg och lite lister..... Hann sitta ner en halvtimme innan det var dags att åka till dagis och hämta barnen. Vi åkte till ICA och handlade lite på vägen hem. Det blev snabbmiddag, köttbullar och mackisar. Jag åt sallad med ägg och skagenröra, skulle ha varit avokado oxå men de hade legat och ruttnat... bläääää...
Sen blev det "bonde söker fru" och en långfilm med Sandra Bullock, Nätet. Helt okej men jag har sett den förrut. Rätt så sent i säng.

Idag har jag oxå varit hemma. Gick upp med Vilma vid halvsju för då hade hon tydligen sovit färdigt =/ Inte jag... Jag åt en skål med tjockyoghurt med kokosflingor på, skulle ha varit hackad mandel på men någon hade visst ätit upp mandlarna när han kom hem från jobbet igår kväll... :)
Till lunch åt jag två stekta ägg, knaperstekt bacon och en tomat. Hur gott som helst :)
Till middag blev det en sjukt god fiskgryta med räkor och saffran!


Googlade fram receptet :)

http://www.matklubben.se/recept/lysande_gul_fiskgryta_med_vitloeksmajonnaes_29958.html

Värt att prova!
Nu sitter jag och målar naglarna och tittar på CSI Miami. Ska gå och sova snart!

Godnatt!

Önskelista

På lördag fyller jag år! Här kommer lite grejjer jag önskar mig:

 
Ett par Reebok Easytone med luftkuddar under... sjukt mjuka och sköna att stå/gå i! :)
Rätt så snygga och tjejiga oxå. Gillas!


En dunväst typ den här... gärna brun dock med skärp i midjan och lurv på luvan men jag hittar ingen. Nån som vet?





Några fina orkideér skulle stå fint i fönstren så här när hösten kommer. Då är det extra fint med nåt som blommar och de kan ju blomma riktigt länge oxå! :)
Coolt med glaskrukor så man ser alla rötter och sånt :)

Nu ska jag nog ta och dammsuga lite och sen lägga mig i soffan och kolla lite på TV! Så får man göra när man är hemma från jobbet och sjuk :)
Kram på er!



Snabb resumé

Det går lite segt på bloggfronten just nu kan jag känna... :)

Tisdag: Ultuna med Russin, som fick vandra vidare... Tack Jill för att du var med mig! Sen blev det en promenad med Jill och Lucaz och salladslunch innan Jill åkte till jobbet. Sen åkte jag hem och sov i drygt två timmar innan jag åkte och hämtade barnen.

Onsdag: Hände nog inget särskilt tror jag :)

Torsdag: Åkte och red ut på Morris efter jobbet. Det var mysigt! Solen sken nästan hela vägen och det droppade lite från himlen.

Fredag: Kräftskiva med jobbet som inleddes med ett föredrag om ...inspiration... Sjukt skön kille som höll i det och en och en halv timme har nog aldrig gått så fort :) Helt suveränt! Sen blev det kräftor, räkor, brieost och party all night long! Superkul hade vi! Åkte hem till Malin i Rosersberg och sov över.

Lördag: Lite bakis då... =/
Åkte till Edsbro med barnen och gick på kalas hos Hugo! Perfekta barnvakten för en helseg mamma :) Jag satt mest i en fåtölj ute på altan och hade det bra! Tack Jenny!
På vägen hem somnade barnen såklart i bilen, jag bar in Anton och la honom på soffan där han sov vidare tills jag väckte honom med "hårdhandskarna". Sjukt trött kille :) Jobbigt att gå på kalas!
Vilma kollade på TV och höll koll på mig medans jag klippte vår åker till gräsmatta. Nu menar jag inte att den är gigantisk utan att gräset var lika långt som färdigvuxet hö :) Nu ligger det berg av gräsklipp överallt... inte fint alls.
Sen åt vi middag och hade lördagsmys.

Söndag: Fick lite sovmorgon och sen åkte Micke till sin mamma som fyllde 85 år! Barnen och jag tog en "promenad" Anton på cykel och Vilma i vagnen och jag gick. Kollade på korna med långa hornen och massa päls sen gick vi in i skogen en stund för att se om vi kunde hitta några kantareller men icke sa nicke...
På eftermiddan kom Moa och Emil förbicyklandes och tog med sig Anton på en snabbsväng. Så söta så!
Sen vart det bada, "istiden" och sängen.
Vi tryckte i oss ett kilo räkor sen när Micke kom hem från fotbollen :) Jättegott!

Nu är det måndag igen och jag är på jobbet:)

Vi hörs!






Bakisdag...

Hade kräftskiva på jobbet igår...... Väldigt seg idag... Kan ha druckit nån cider för mkt... eller sju... :)
Jag vet att jag har varit sämst på att uppdatera den här veckan men jag gör ett försök i morrn... med tillbakablick :) Nu ska jag sova!

Natti!

RSS 2.0