Bilder från hoppträningen i onsdags
















Fotograf: Nellie


Barnhästen

Russin är inte bara bra på att hoppa och dressyra hon är även en utomordentlig barnhäst! Igår så red jag henne en stund på ridbanan och sen var det Antons tur. Han hade som vanligt sin blåa Jofa-hjälm på huvet! Hon stod helt stilla medans jag lyfte/krånglade upp honom i sadeln och fixade med stiglädren så att de passade för hans ganska korta ben. Sedan så gick hon när han sparka med benen och smackade och stannade när han sa ptrooo… Kan ju kanske va för att jag gick och stannade… :) Men Anton var väldigt nöjd med att hon gjorde som han sa!
Efter några varv så var det kusin Fannys tur. Fanny är 8 år och har ridit lite på ponnyridskola. Hon kunde både starta, stanna och styra utan att jag hjälpte till!! Jätteduktig var hon! Vi tog nåt varv i trav också, då blev det lite skumpigt men hon höll i sig ordentligt och fixade det galant! :) Jag var jätteimpad! På slutet så släppte jag helt så red hon runt helt själv! Bästa tjejerna! (och Anton såklart )




En lycklig Anton med solen i ögonen!


Fanny med hjälmen i halva ansiktet :)


Jill susar förbi i nya sadeln!


Här tränar vi på trepunktssitsen inför den kommande karriären som hoppryttare! :)

Trevlig helg! 


Fina Russinfia

Hoppning är verkligen livet! Det var så roligt igår och Russin har blivit så duktig! Det var bara relaterade avstånd och väldigt mkt svänga. Hon kämpar verkligen och vill komma över till varje pris. Blev som vanligt lite väl på i början så jag inte riktigt får tillbaks henne och hon kommer alldeles för nära och får hoppa rakt upp. Efter ett par ggr lugnade hon ner sig och jag kunde sitta och jobba henne lite mer mellan hindren. Då blir det kanon! Vi var tyvärr ganska många och det tog en väldig tid för vissa… så det blev mkt stå still och vänta eller skritta runt. Det blir så svårt att komma igång igen när man nästan somnat emellan…
Arnold tyckte absolut att jag kunde ut och hoppa lite 90-klasser. Inga problem! Sa han, precis som han alltid säger!
Nellie var med och fotade också, vi får se om det blev några bra bilder!
Som vanligt så är hästarna så himla snälla och ha med sig! Finaste Russin och Nenne!

Jag lägger in ett litet smakprov i miniformat på träningskompanjonerna!



Ha en bra dag!
 


Hoppträningsonsdag

I dag är det då dags för hoppträning igen! Det är ju så tråkigt att det ska behöva gå 4 veckor mellan gångerna bara… Hoppas på att få med mig en fotograf till träningen så kanske jag kan lägga ut lite fina hoppbilder sen :)

Var en sväng till stallet i går eftermiddag med barnen. Vi hade varit på Granngården och köpt lite mat till Russin och Nenne och Anton slog på stort och köpte en blågul borste till Russin :) Den var jättefin! Det tyckte Sam också (Saras 8 månader gamla rottweiler) så han tog den från Anton. Jag fick gå och hämta den igen, sen la vi den i säkert förvar i min ficka :)

Nu har jag varit hos naprapaten här på jobbet så jag hoppas att jag kan bli lite mjukare i axlarna nu och inte spänna mig hela tiden. Det blir kanon till hoppningen i kväll! :)

Ha en bra pollendag =/


Påskhelg

Åh vilken påskhelg det har varit! Helt underbar! Jag älskar verkligen våren!
Bjussar på en liten snabb update:

I fredags var jag ner och tittade på Cornelia när hon red dressyrtävling. Hallon såg fin ut. Sen åkte jag och lunchade hästar och red ett markarbetespass. Hade ett litet hinder och red massa varv på volten. Det funkade fint. Hade det vanliga bettet och hon lyssnade okej. Hoppade några riktigt fina språng :) 

Lördag blev en heldag med familjen! Först ute i en kohage på Kristineholm med en massa nära och kära och mindre nära! Solade, grillade korv och barnen lekte som vildar! Vilma tog en powernap i vagnen! Skönt att kunna sova mitt i allt livet! :)
Sen åkte vi hem och grillade hos oss med fam Werninger/Eriksson! Det var jättemysigt och gott! Barnen är så söta och leker så bra ihop! Anton och hans älskade kusin Hugo! :) Jag älskar Hugo säger han!

På söndagen blev det till att åka med Jill på dressyrtävling i Botkyrka. Det var kul! Pelle var fin och Jill var nöjd även om domaren inte tyckte som vi =/
Skön dag i allafall! Tänk vad vädret kan göra allting mkt trevligare :)

Igår släppte jag ut hästarna och sen tog vi oss en riktig skogstur. Red förbi prästgårn och ner på banvallen, bort till Rimbo Jord och sen galoppbacken och hem igen. Det blev mkt galopp och Russin verkade mkt nöjd!

Idag rider Nellie och i morgon är det hoppträning! Hoppas verkligen att det inte inträffar något så vi missar den här gången också….

Ha det bra!


Lite hoppning och lite i skogen

Nu har jag visst missat ett par dagar igen =/

I måndags så hoppade vi lite jag och Cornelia. Hade byggt upp två hinder som vi kunde rida på två olika volter. Då kunde vi hoppa på den ena volten först tills någon (läs Russin) rev och sedan rida på den andra volten en stund innan vi behövde hoppa av och bygga upp!! Smart va? :)
Russin var inte alls lika på som förra veckan när vi hoppade. Jag tror det var för att det bara var tre dagar sedan hon hoppade sist. Sen gången innan var det drygt två veckor eftersom jag hade fastnat i nån typ av dressyrträsk då :) Jag provade dessutom att rida på ett skarpare bett vilken nog gjorde att hon inte sprang så mkt heller. Eller inget alls faktiskt. Hon var riktigt lugn och sansad.
Hoppade inte högt alls utan vår plan är ju att bara hoppa småhinder och få massor med självförtroende på dem innan vi höjer. Dessutom måste vi hoppa lite flera gånger i veckan tror jag för att det ska bli lite mer vana och inte så dramatiskt! Hon hoppade i allfall mkt bättre än sist och det var jättekul! :)

Igår red jag ut en snabbsväng med Angelica och Cornelia eftersom vi alla tre hade bråttom! Pigga och glada hästar och ryttarinnor! Trevligt!

Nu ska Nellie rida i två dar och sen är det påskhelg och jag hoppas att jag hinner med massor med häst! Dressyrtävling för Cornelia på fredag och hoppning på lördag, hoppning för Angelica med båda hästarna på fredag och sen dressyr för Jill på söndag :) Det är mkt nu!


Ha det bra!


Vilken vårhelg

Det har verkligen varit en härlig helg! Massor av sol och både barnen och jag är röda om kinderna :)
I lördags så red jag lektion för Sara på förmiddagen. Vi började igen med att hon red en stund och sen tog jag över. Så härligt att sitta upp och bara glida vidare. Hon kändes jättefin och jag märkte verkligen att hon blev ännu bättre när jag gjorde som Sara sa.
När jag kom hem så var jag ute med barnen och krattade lite löv, gungade och åkte massor med rutschkana!

Igår fick sig Russin en långtur i skogen med Nellie! Härligt i vårsolen!
Jag var på dressyrtävling på Fornboda och tittade på Jill när hon tävlade! De var jätteduktiga både hon och Pelle! Barnen skötte sig helt okej! Sen åkte vi hem till mormor och morfar och åt middag! Det var riktigt trötta barn i bilen på vägen hem :)

Nu är det måndag igen och ikväll ska jag prova att rida på mitt nya Pelhembett som jag köpte i fredags! Hoppas det funkar :)

Ha det bra!


Pigg och stark liten häst!

Hoppningen igår vart inte lika rolig som jag tänkt mig... Hon blir tokpigg och glad över att det står hinder på ridbanan och bara springer...
Vi hoppade en liten studs vilket hon gjorde okej men det går fortare för varje hinder vi kommer över. Men hon är snabb i benen så hon löser situationen. :)
Hade även byggt upp två små räcken med 14 m i mellan, vilken ska vara tre normala galoppsprång så får jag inte hejd på henne. Hon bara drar och jag drar tillbaka och så kommer hon för nära och river. Ifall jag hoppar bara ett hinder och låter henne gå som hon vill så tar hon sig oftast över för då hoppar hon av mkt tidigare och större. Då tar det däremot typ ett halvt varv innan jag får stopp på henne... Tur att hon i allafall är så snäll och sööööööt! :)
Idag blir det en tur i skogen för lilla Russinfia. Då blir hon nog glad för hon fick sig ett riktigt ordentligt pass igår ;)
Trevlig helg!

Hoppa hemma

Tyvärr så blev det ingen hoppning igår. Det dök upp annat som satte käppar i hjulet för oss så Angelica och Nenne fick åka själva. Väldigt tråkigt!
Cornelia var snäll och red Russin en stund på ridbanan i stället.
Vi satsar dock på lite hoppning idag i stället hemma på ridbanan med de fyra stöden… :)
Det är i alla fall nåt! Kul ska det bli! Min plan är ju att snart starta en hopptävling så då måste man ju träna lite kanske! :)
Kram på er!


Skogen

Det var en pigg liten häst som fick gå ut i skogen igår med matte på ryggen. Egentligen var planen att trimma på banan men eftersom hon inte varit ”ute” sen i torsdags så sa samvetet att trimningen fick bli i skogen. Inte så mkt snö kvar nu men lite slaskig is kvar där traktorn tryckt ihop snön ordentligt. Vi tog en liten stig in i skogen där det fallit ner träd både till höger och vänster. Ett himla trasslande att ta sig fram. Hoppade av när vi kom till ett dike där jag kände på mig att hon skulle hoppa två eter högt och jag skulle slå huvet i ett träd… Jag gick över och hon hoppade snällt efter… typ två meter högt som beräknat :) Jag gillar inte såna där helikoptersprång från stillastående, brukar kännas som att ryggen på hästen ska gå av i landningen… blä… Hon brukar dock hoppa lite snällare efter ett par gånger :) 

Galopperade och travade överallt där det gick. Hon var stark och tog inte förhållningarna alls. Springer ifrån mig i traven. Måste verkligen få igenom det där.

Idag är det hoppträning igen och jag har inte tränat nånting alls på det vi gjorde sist. Inte ens travat över en bom… fy mig… Hoppas hon skärper sig=/
Jag kommer säkert få skäll...
Vi hörs!


Tävlingsdagen!

När jag kom till stallet på morgonen så stod Sara redan och knoppade henne! Hon blev så fin! :)
Jag hade Cornelia med mig som stöd. Så skönt att slippa åka ensam :) Tack!
Det blåste typ storm på Stäket så man höll på att blåsa bort från framridningen men där fanns i allafall gott om plats så man behövde inte krocka med nån. Hon kändes okej men lite ofokuserad. När jag gick in i framridningsridhuset blev det lite trängre=/
Hon gjorde det hon skulle, gick i rätt galopp och släppte även i högersidan efter en stund. Skrittade ganska länge när jag kände mig klar innan det var dags att gå in i själva tävlingsridhuset.
Hon vart lite nyfiken när vi kom in men tittade inte direkt på staketet eller bokstäver eller blommor. Däremot när vi fick gå in på banan så fick hon syn på det hemska domarbordet.... Suck! Jag red på en stor volt och försökte flytta henne närmre och närmre men det var svårt. Vi red igenom hela programmet utan nån direkt miss men utan att passera domarbordet på allt för nära håll. Det blir ju svårt att få bra vägar på det sättet... hon körde upp huvet ett par ggr i avsaktningarna också. En martingal hade suttit fint! ;)
Hon gjorde i allafall hela galoppprogrammet utan att byta galopp! Hela programmet gick dock lite för fort. Jag måste hålla ihop och igen mer!
Fick 53,45% och år nöjd överlag!
Vi hade även en "proffsfotograf" med oss som tagit jättefina bilder! Tack Malin!












Det får vara nog med bilder för idag!
Tack och hej

Genrepet

I fredas var det dags för sista trimningen inför tävlingen. Lyckades tajma in och rida emellan alla regnskurar så solen sken för fullt på oss på ridbanan. Jag såg att det var regn och kolsvart en bit bort men vad gör det :)
Hade ju inte ridit sedan jag red för Sara så nu skulle jag tänka på alla tips jag fått. Tror det blev lite mkt på en gång. Jag ville verkligen att hon skulle vara fin så det blev mest pannkaka av det hela. Hon var rätt så seg men ända stark och hade helt plötsligt glömt huir man galopperar i HÖGER galopp! Jag har ju tränat så mkt vänster nu så den sitter fint men nu slog hon i stället om så fort jag försökte rida rakt fram i höger galopp. På volt var hon dock fin. Red lite för länge så vi blev båda lite för trötta.
Men, men... ett genrep ska ju inte gå bra sägs det...

Medryttare är guld värt!

Det är så skönt att jag äntligen har hittat en medryttare! Dessutom så är hon både trevlig och rider bra :) Kan ju inte bli bättre! Nu kan jag med gott samvete ägna några minuter mer i veckan åt mina barn!
Idag är det då medryttardag och jag tror att Russin får en härlig skogstur i stormen ;)


Här är en liten film på Sara och Russin! Som vanligt tagen med mobilkameran :)



Ha en bra dag!

Dressyrträning

I går var det dags för vår första ”riktiga” dressyrträning för Sara! Jag var jättetaggad!

Jag red fram henne lite och sen satt Sara upp och kände igenom henne lite så hon visste vad vi hade att jobba med! Russin tyckte helt klart att Sara var en ”Pain in the ass” :) Det var ju inte alls lika lätt att komma undan arbetet med någon på ryggen som kunde parera i förebyggande syfte… om man så säger *hihi* Hon såg ganska snabbt väldigt fin ut min lilla skrutta.

Sen satt jag upp och Sara förklarade vad det fanns för ”fel och brister”. Jag red mest på volten runt Sara i trav och galopp. Efter en stund förstod jag ännu mer vikten av ytterskänkeln… :)

Red sen igenom programmet en gång och fick godkänt! Sara tyckte att vi borde få 60% på lördag om hon går så  (tror nog att hon tog i lite i överkant… )

Jag var mkt nöjd med träningen och har nu fullt med saker att träna vidare på! Tänker absolut rida mer för Sara!

Idag fick hon en välförtjänt vilodag!
Jag stannade hemma och firade Vilma som fyller två år!



Sov gott!


Klagomuren!

Det gnälls väldigt mkt på mig just nu kan jag känna!
Jag har en dålig kamera…
Jag har en ful jacka…
Jag är sämst på att uppdatera…..

Det är tur att jag tycker så mkt om er annars hade jag kanske tagit bort era länkar från min blogg. ;)
Det värsta (eller bästa) är att jag håller med er i allt ni säger!

Jag ska skärpa mig, jag lovar! Hur skulle jag klara mig utan er? Mina bästaste! :)

Kram på er!


Solen lyser med sin frånvaro :(

I fredags var det som sagt inplanerad vilodag så Cornelia var snäll och mockade och så.
I går så var tanken att jag skulle ta några varv på ridbanan på morgonen men det fanns tyvärr inte tid för det då M skulle börja jobba extra tidigt. Så det blev en till vilodag.
Det märktes idag kan jag lova att hon softat itvå dagar :) Det var en riktigt pigg Russinfia på uteridbanan! Jag red fram henne och red valda delar av programmet (B:1) i något överilad fart. Hon var fin men vi har en hel del att jobba på den här veckan innan tävlingen på lördag :) Måste lära mig programmet ordentligt oxå. Men det kommer bli så bra för jag kommer kunna trimma alla mina dagar och sen ska min nya medryttare rida ut henne på sina dagar så ingen rast och ingen ro för lilla hästen :) Förutom på onsdag för då blir det vilodag! Det blev helt plötsligt bara två dar för mig att trimma... Eh... :) Det kommer gå kanon!
Ska bli så skönt att kanske hinna göra nånting annat oxå än att bara vara i stallet! :)

Ifall man bara bortser från att bilderna är rätt så suddiga så är hon ju i allafall fin :)







Kram och hej!


Nyskodd häst

Igår var det fullt upp. Hade en dejt med hovslagaren och två hästar att ta hand om :)
Hovis kom en kvart för tidigt och var färdig på 45 minuter! Bra jobbat!
Longerade Pelle med inspänningar i lång och låg form i 20 min, han var stel och seg efter onsdagen trimmning med Sara på ryggen. Mot slutet såg han mjuk och nöjd ut.
Russin fick oxå springa med inspänningar. Hon var dock inte det minsta varken seg eller stel efter hoppningen dagen innan utan sprang på hur bra som helst :)
När jag bad om galopp i vänster varv så taggade hon till och galopperade i full fart med en och annan bakutspark i säkert fem minuter i sträck! Jag stod i mitten och skratta! Hon var så söt! Hon behövde visst få springa av sig lite:) Sen travade jag av henne i lite lägre form oxå.
Duktiga hästarna!
Nu är det helg och Russin får vila idag!
Kram

RSS 2.0