Tack mina troga läsare

Även fast ni inte är så många... typ 5-6 stycken så värmer era kommentarer och tankar! Skönt att ni hoppas på min lilla prinsessa! Vi få hålla alla tummar och tår ( och tassar och hovar!) för att hon repar sig! :)
Hon blev väldigt glad i går em när jag kom dit och klappade på henne så hon fick lite sällskap. Sen gnäggade hon förtvivilat när jag åkte igen... stackars liten... Det hon inte tänker på är att hon nog har det skönare inne i stallet än ute i hagen med de andra och alla bromsarna! I stallet är det dessutom ganska svalt! :)
Här är vi jag och bästa Russin!

Kram och tack mina kära!Då var det slut på det roliga

Var på Ultuna i går. Russins gamla skada har gett sig till känna igen och hon är riktigt halt. Hon är nu behandlad och ska gå i sjukhage i fyra och ledas två gånger om dagen. Sedan återbesök så får vi se om hon svarat på behandlingen.
Tack bästa Angelica för att du följde med och livade upp stämningen :)
Här kommer även dagens låt som hjälpte oss när det kändes som tyngst!Kram på er!

Uteritt

Idag red jag ut en sväng med Jill och Angelica! Kors i taket att vi lyckades samordna detta!! Det hade slutat regna och blåste bara storm där det var riktigt öppet. För Nennes del hade det gärna fått storma hela tiden med tanke på all myggor =/

Vi (eller jag kanske kan kalla mig själv för jag ;) )har införskaffat en liten kaninunge vid namn Frisco här hemma! Han är bara sååååååååååååå söööööööööööööööt och sååååååååååå guuuuuuullig :)Trevlig midsommar på er!
Kramizzzzzzzzzzzzzz

Lite kallt igen

Nu har det blivit lite lugna dagar efter hopptävlingen i onsdags. Nellie har tömkört henne lite och så har vi ridit i skogen.
Russin känns inte helt fräsch så vi ska åka in till kliniken och kolla upp om det är samma skada som spökar vilket jag misstänker.... Nu kommer vi bara hålla igång henne tills det är dags och sen får vi se vad som händer. Lite softa turer i skogen och kanske några lösgörande skrittpass på ridbanan. Det är svårt att hitta nånstans ute där det inte är stenhårt så ridbanan blir ett bra mjukt komplement :)
Tur att hon är så snäll och go lilla Russinfia!

Puss och kram på er!


Man kan inte alltid vara bäst!

I tisdags red jag lektion för Sara, eller rättare sagt Sara red först och Russin såg jättefin ut :)

Sedan satt jag upp och ”åkte runt” en stund! Hon var mjuk och fin och lyssnade på skänklarna! Toppen!

I onsdags åkte vi till Lovisedal på hopptävling. Hon hoppa kanon på framhoppningen men när vi kom in på banan så blev hon lite tittig och besvärlig så vi vägrade ut oss. Samma sak i andra klassen. Jag jobbade som en gnu med benen men fick henne ändå inte att hoppa vissa av hindren på första försöket. Andra gången hoppade hon dem dock snällt men man har ju inte hur många försök på sig som helst. Hon tog i för kung och fosterland på ett par hinder så jag var tvungen att ta mantag =/ Hon kan om hon vill!

Nellie var med och hjälpte mig! Vad vore man utan sitt team! :)
Snyggaste språnget


Så här kan det se ut om man inte kan bestämma sig om man ska hoppa eller inte


Puss å kram


Lösgörande arbete!

Lite svalare var det i allafall när jag åkte till stallet i går morse och släppte ut hästarna. Skönt! Tog med en långärmad tröja i fall att.... Den behövdes inte :)
Vi hade ett lösgörande ridpass på banan med massor av sidvärts av alla de slag. Först skrittade jag jättelänge och flyttade, ställde hit och dit och försökte hitta problemen. Ett stort problem var att fokus inte skulle vara på bästisen Florie i hagen som gick av och an och bara väntade på att Russin skulle vara färdig. Ibland försvann hon bakom kullen oxå då blev det jobbigt att koncentrera sig på skänkelvikningarna för lillfia... :)
I traven så red jag sakta, reste mig inte upp i lättridningen utan lät stegen lyfta mig... lät lite flummigt då :)
Hon skulle trava utan att jag behövde påminna henne i varje steg. Travar man så gör man det tills matte ber om nåt annat. Funka bättre och bättre.
Det svåraste är skänkelvikning undan höger skänkel. Då vill hon inte alls och surar ur i stället. Börjar studsa omkring på stället och slänga upp huvet och så fort jag ber henne gå framåt så galopperar hon på stället... Dumt att göra det jobbigare än vad tanken var från början :) Jag vann i allafall :)
På slutet kändes hon jättefin! Travade av sig själv och jag kunde bara åka med :) Hon börjar bredda sig ordentligt över halsen ser man när man sitter där uppe! Kul!Ha en skön dag!


Värsta sommarvärmen

Det är 28 grader ute i skuggan, 28 grader inne..... Väldigt varmt! Barnen sover och jag har precis tvättat bilen :) Väntar på att Jill ska komma och hänga lite!
I onsdags gick hoppträningen jättebra! Russinfia hoppade fint och jag red bra! En bra kombination :) Hon bockade tom efter ett hinder! Pigg och glad sötnos!
Efter träningen fick vi tårta, det gjorde det hela ännu bättre :)
I tordags red jag ut med Angelica och Nenne. Russin var snäll och fin. Försökte bocka ett par gånger när Nenne drog iväg i full fart men jag drog bara upp huvet på henne och smackade lite så skärpte hon sig! Min snälla lilla häst!
Fredag och lördag är det Nellie som rider och imorgon rider jag nog rätt tidigt på morgonen eftersom det är så himla varmt :)

Stilstudie från tävlingen förra helgen! Jag ligger verkligen ner över hindret men jag är uppe igen i landningen :)

Ha en bra och solig dag!

Hoppträningsonsdag

Idag ska vi åka och hoppa för Arnold! Sista träningen för den här gången. Hoppas på lite svalkande moln...

Här kommer lite bilder från tävlingen i helgen :)
Fotat av NellieTypiskt exempel på "rullatorhand" :)Jag kommer alltid att rida med solglasögon from nu! Jätteskönt men lite muppigt!
Att jag har för långa tyglar är ju inte direkt nån nyhet...Här har vi Malin och Bebbo i bakgrunden oxå!Lite dammigt...Tävlingshelg

Var i stallet på fredageftermiddagen med Anton. Vi mockade och fixade maten sen åkte vi till granngården och köpte en pall torv och några säckar hästmat. Angelica kom och hjälpte oss att lassa in det i stallet. Sedan åkte jag tillbaka ner efter middan när det svalnat lite och red ut en sväng med Angelica. Det vart en riktig safaritur. Stötte på både rådjur och grävling :) Vi var bara ute en halvtimme och tog det rätt så lugnt. Russin var lite seg efter gårdagens långtur. Hon kändes i allafall fin. Sedan gjorde jag klart allting för lördagens hopptävling. Sent blev det! :)På lördagmorgonen var vi i stallet vid halvsju och fodrade alla hästar. Kl 2 min i sju åkte vi iväg. Jag hade Nellie och Angelica med mig! Bästa teamet! :)
Efter någon liten felkörning genom Hallstavik så kom vi till slut fram till Frösåkers Ryttare i Östhammar. Snacka om mitt i skogen :)
Framridningen var på en hal och lite lerig gräsplan... mitt i torraste sommarvärmen... Framhoppningen var på en toktorr och superdammig grusplan... Tävlingsbanan på en lite djup men okej grusbana. Den var i allafall vattnad :)
Vi tog oss runt första varvet, en 85cm clear round, med en rivning och en förbispringning men hon kändes okej. Jag gjorde en omstart och fick ett hinder ner. Den rundan kändes kanon. Vi hade ett bra grundtempo och jag joxade inte så mycket. Full rulle bara :)
Sedan startade vi 95cm avd B. Där var hon lite trött och vi hade inte samma braiga galopp men vi kom runt med en rivning ändå. Det blev några helgalna språng och lite trav imitten men jag var jättenöjd med min duktiga häst som faktiskt kunde lyfta på frambenen! :)
Hoppas jag får bilderna från Nellie snart så ska jag lägga upp dem här!

I går fick hon vila och idag red jag ut en sväng först och sen red jag ett tag på banan. Vi bråkade en hel del och hon studsade omkring som jag vet inte vad när jag började komma åt henne. Hon släppte ganska bra men nu vet jag vad vi ska jobba vidare med. :) Vi var sjöblöta båda två när vi var klara!
Sedan körde jag och barnen Nenne till Rådmansö där Angelica tävlade idag med både Nenne och Joelle. Jag hade fullt sjå att hålla ordning på både barn och häst men det gick bra! Nenne skötte sig sådär.... rev två i 120. Joelle hade lite bättre flyt och fick med sig ett ner i 120´n och rev första i fas 2 i 110. Duktiga Angelica! :)

Nu är det snart sängdax!
Jobb i morgon..... suck... Gud vad det är skönt med långledigt! :)
Fikat på dressyrtävling

Eftersom Anton har tjatat ett tag på att han vill åka och titta när Jill tävlar så bestämde vi oss för att detta var dagens aktivitet. Anledningen till hans önskan var att sist när vi var och tittade på Jill så bjöd hon honom på festis och kexchoklad! Vem kan motstå nåt sånt? :) Så idag bar det av till Kungens Kurva. När vi väl var framme bättre sent än aldrig pga av köer... en röd dag... så fick vi springa till tävlingsbanan för att hinna se Jill rida. Vi missade första halten men sen så :)
De gjorde en fin runda med nån liten miss men vi var nöjda! :) Sen fikade vi!!! :) Det blev både kladdkaka, bulle och kexchoklad! Lyckliga Anton! Vilmis var oxå nöjd. Trots att hon hade feber och var lite seg så var hon vid gott mod! Sen skulle vi inte åka hem för det var tråkigt så vi åkte till stallet och hängde där ett tag. Klappade lite på Russin när Nellie kom tillbaka från sin tre timmar långa ridtur! :)
Vi kollade även på traktorn som stod på ridbanan pga soppatorsk och inte ville starta igen. Det var roligt tyckte Anton. Sara var inte lika nöjd då hon skulle visa en försäljningshäst =/
Sedan på kvällen så har Kenneth varit där och satt på Russin nya skor! Det hade gått bra!


Eftersom jag inte har någon bra bild på Pelle så lägger jag in en på Russin i stället när hon leker dressyrhäst! :)

Nu är det dags för sängen!
God natt!


Ragnaträning

I går åkte jag till Johannesberg och hopptränade för Ragna. Jag tyckte att jag behövde hoppa lite ordentligt innan tävlingen på lördag så då kollade jag med Ragna som jag ju hoppat ganska mkt för innan. Det passade ju perfekt att hon hade träning just igår!

När jag kom dit så var det inte en kotte där så jag började undra om jag var lite fel ute… men efter en stund så kom det flera hoppehästar, tur för mig!
Vi började med att rida fram lite själva, Hon sa åt mig att trava mycket långsammare för att få henne att arbeta med sina lååååånga bakben. Vi travade så sakta så jag inte kunde rida lätt ens utan fick sitta ner och så skulle jag släppa skänkeln alltså vaden och driva lite med låren och knäna i stället… Jättesvårt. Flytta lite för skänkeln hit och dit. Hon kändes fin i traven. I galoppen galopperade vi också sakta och inte så mkt skänkel. Det var bättre om hon saktade av några gånger än att jag drev hela tiden. Bra tänkt! Hon tyckte i alla fall att hon blivit mkt bättre i galoppen än sist och även att hela hon musklat sig fint! :)
Travade sen korta kavaletti, det var svårt först för man var tvungen att tänka var man satte fötterna… :) Efter ett par ggr gjorde hon det kanon. Sen travhoppa vi lite, då blev hon lite nonchalant så jag fick trycka till med skänkeln i avsprånget så att hon verkligen hoppade och inte bara tog sig över. Efter det så travhoppade vi nån kryssoxer sedan bruten linje två galoppsprång till tre galoppbommar fram till en oxer . När jag kom på att jag skulle svänga vänster med min högra skänkel och inte bara dra i vänstertygeln så gick det jättebra! Tänk att tränaren måste säga till om en sån självklar grej… Suck… Jätteskönt att hoppa med galoppbommar då vet man ju när man ska hoppa. Tror att Russin kände sig lite trygg med det också för hon hoppade oxern jättefint! Vi hoppade sedan lite linjer och bana. Vattenmattan trodde jag skulle ställa till problem så jag travade mot och höll i mig men hon hoppade jättesnällt och jättetstort så det var inga problem mer än att jag drog henne i munnen varje gång typ =/


Gammal bild från första gången vi hoppade vattenmatta! Känslan var lite densamma igår :)

Jag tror jag måste få till lite mer galopp på lördag och det måste nog även gå lite fortare så vi kan ta det på fart och få till lite stora språng. Det gör hon bäst! Inte hamna för nära så vi river. Full fart framåt bara :)
Hon var över lag fin och det var en jättebra träning! Annelie var där med sin ”nya” häst också! Kul att se!

Idag blir det vilodag!

Hej på er!


RSS 2.0