Gårdagens hoppträning

Åh det var så roligt och gick så bra går! :)

Det märktes verkligen att vi jobbat på sen sist och på rätt saker dessutom! Ifall jag jämför med förra träningen så var den en 2:a och igår vart det en 8:a!! Grym förbättring. Jag var helt fokuserad och visste vad jag ville och då blev det såklart mkt enklare för lilla hästen att veta vad som förväntades av henne.
Vi hoppade fram på ett litet hinder på volt. De andra tog det bara i vänster varv men den lilla svarta, som Arnold kallade henne fick ta det några varv i höger också eftersom det var det som var svårast förra gången. Nu gjorde hon det bra. Inte perfekt men mkt bättre!
Sedan hoppade vi en liten bana på 10 språng. Hon överraskade och hoppade hela banan jättefint redan på första försöket :) Så duktig!

Hon blir dock lite springig när hon hoppar ett hinder och sen inser att det står flera på rad, då vill hon bara ta alla så fort som möjligt. Då har jag lite svårt att bromsa emellan, får inte riktigt igenom förhållningen på de tre språng jag har på mig. Däremot när jag har lite tid på mig typ genom en kortsida så kan jag samla ihop alla delarna riktigt bra!
Hoppade banan på rätt så låg höjd tre varv. Vi var nöjda efter varje runda. Sen tog vi bara trekombinationen. Första gången kom vi fel på första och rev det så det blev lite tokigt, hon hoppade andra på vilja men sen styrde jag ut. Tog det hela igen och hon väntade, höll sig i skinnet och hoppade alla tre kanonfint! Världens bästa häst! Jättekul träning!

Pricken över I eller grädden på moset som gjorde det hela perfekt var ändå Angelica! Hon är verkligen en underbar människa som bjuder på sig själv och alltid lyckas med det omöjliga! Eller kanske inte lyckas med det möjliga… ;)
Vi hoppade som sagt en bana på 10 språng sen skulle vi hoppa hela köret baklänges. Hon tänker en stund, hmmm vi får se om jag kommer ihåg allt… och börjar… Jag skämtar och säger att hon nog kommer ihåg det första hindret och sen rider fel :)
Döm om vår förvåning när hon inte rider fel förens efter 4 hinder! Jag skrattade så jag nästan grät. Tom de lite tystare mer städade i gruppen drog på smilbanden när jag och Arnold börja garva :D
Nästa gång hon skulle hoppa så såg hon lite sur ut (eller försökte i alla fall) och sa: Jag tänker inte säga nånting alls den här gången och sen red hon perfekt! Jag måste kanske säga att även när hon red fel väg så var det perfekt! Har nog aldrig sett Nenne så lugn och fin men ändå jättetaggad! Vi var helt enkelt bäst alla fyra!

Vi har så himla kul tillsammans med våra fina hästar! Vilken tur att vi hamnat i samma stall igen! :)
Kram på dej!

Idag bjuder jag då såklart på en bild på min idol, stulen från Angelicas blogg!



Ha en bra dag allihop för det ska jag ha! :)


Ridbanan tinar så sakteliga :)

Det är så otroligt skönt med en ridbana hemma. Den är inte helt tinad ännu men i stort sett. Dessutom ligger den högt så den borde dränera sig ganska bra själv och den har ett grymt underlag! Hästarna som svävar fram, har jag hört *hihi*! Jag längtar tills den är perfekt! Igår då när jag var ganska sen till stallet så var det bara att göra i ordning hästen och sitta upp och börja rida. Inte koppla på trailern, lasta, åka iväg… sååå skönt… :)

Kom på under ridpasset att jag ”glömt bort” att rida ”dressyr” på över en vecka och det märktes… suck…  Russin var tokpigg och överambitiös. Hittade på egna grejjer hela tiden. Stel som en pinne också. Första halvan av passet så var hon även rädd för övre halvan av ridbanan. Eftersom det fortfarande är vissa delar av banan som är frusen och knagglig så gäller det att ha styret rätt inställt och det hade vi inte alls. Utan studsade mest omkring överallt! Hon har kommit på hur kul det är med galoppfattningar och lyckas tolka det mesta jag gör som just det. Det är iofs väldigt stärkande och så men ibland vill man ju göra nånting annat också. Det blev ett ganska bråkigt och hårt ridpass men vi avslutade ganska nöjda båda två! Jag hoppas att hon har energi kvar till träningen ikväll vilket jag tror! Jag känner henne ju ganska väl vid det här laget ;)



Som vanligt med fokus nån helt annanstans :)


Håll tummarna för ikväll!
Kram på er!


Bättre sent än aldrig!

Nu har jag varit riktigt dålig igen :) På att skriva vad som händer alltså!
Gör en kort resume:

Torsdag: Cornelia red runt lite på ridbanan och var så nöjd så med Russin som varit kanonfin!

Fredag: Vi var i Norrtälje hos ortopeden med Vilmis. Det gick bra! Sen åkte jag in till stockholm och gjorde en första koll av mina ögon efter operationen. De såg jättebra ut och jag ser perfekt på vänster och bara lite sämre på höger. Det var väldigt bra på bara 4 veckor sa hon. Tillbaka igen om 8 veckor! :)

(Nu hade jag åter igen skrivit en låång uppdatering om alla andra dagar oxå men sen försvann allt utom det ovan... suck... Nu orkar jag bara skriva i korthet :( )

Longerade Russin på ridbanan en liten stund. Hon sprang fint:)

Lördag: Red ut med Jill och Cornelia förbi prästgårn och till galoppbacken. Pelle tappade en sko så Jill fick vända...

Söndag: Kom en tjej och provred för att ev (förhoppningsvis) bli medryttare. Vi red ut en sväng, jag red Hallon.
Russin såg fin ut och verkade nöjd. Vi håller tummarna för att hon vill! :)

Måndag: Hoppade några små hinder på ridbanan. Hon var sjukt pigg och glad! Kul! :) Hoppa fint!

Nu hinner jag inte mer! Måste gå och fika ;)

Markarbete i ridhuset

Nu har jag visst missat nån dag igen :) Märkligt! Ibland så kan man bara inte komma på vad man ska skriva….

I tisdags så åkte Angelica och jag ner till ridhuset och hoppades att det inte skulle vara så många där så att vi kunde ha lite markarbete. Döm om vår förvåning när vi hade alla 80 metrarna helt för oss själva! Riktigt nice. Tyvärr så är det fortfarande lite för dammigt för mina ögon och andningsvägar…. Åh vad jag längtar till att vi kan rida på ridbanan…

Vi travade i allafall lite kavaletti och hon var jättefin. Red på det raka bettet med förhoppningen att hon inte skulle fladdra så mkt med huvet då när hon blev lite laddad men så vart inte fallet… Hon var precis likadan som på det tvådelade. Fast hon kör runt mer med tungan och försöker lägga den över bettet med det raka. Tror jag ska prova ett tvådelat gummiklätt! Får man tävla dressyr på såna?

Hoppade sen massa varv på ett sockerbitshinder på volt. Galoppen börjar bli riktigt fin nu. :) Härligt! Fortfarande så river hon en del när hon kommer fel. Tror det är alldeles för lågt för att hon skall orka bry sig… Nästa vecka ska vi åka till Denan och rida för Arnold igen. Ska bli så kul att hoppa lite mer!
Provade några riktigt långa anridningar på det lilla lilla hindret också. Det var kul. Tänk vad mkt man kan hitta på under dessa typ 60 meter mot hindret :) 27 byten fram och tillbaka några avsaktningar och igångsättningar och ett himla viftande med huvud och tunga:) Det är en mkt påhittig häst jag har ;)
Jag satt bara stilla och höll ett jämnt stöd. Hon kan hoppa fint om hon bara vill och klarar av att koncentrera sig! Hoppas vi hinner hoppa en gång till innan det är dags för Arnold… ;p
/>

I går red Cornelia ut en sväng och idag blir det vila!

Tjoho!


Bilder från helgen

Det här är vad vi har roat oss med i helgen där hemma!

Vihar klättrat

Här är vårt hus uppifrån stora stenen!


Vilat (tur att det är jag som har kameran när det ska fotas sovande familjemedlemmar :) )

Och fikat såklart :)

Solig och härlig helg

Vilken otroligt härlig helg det har varit! Har inte alls varit sugen på att sitta framför datorn och skriva om min grymt fina häst! Även fast jag har tänkt under ridpassen att detta ska jag skriva i min blogg så har det liksom helt runnit ut i sanden så fort jag kommit hem… knasigt *Ler*

I lördags åkte jag och Angelica ner till ridhuset direkt efter utsläppet. Jag fortsatte med galoppen. Skrittade bara fram en stund och gjorde sen massor av fattningar. Hon hade fattat vad det gick ut på och blev lite för på. Räckte med att jag gjorde en halvhalt så försökte hon flyga iväg i galopp :)
Mkt gissningslek men också väldigt mkt klapp på halsen och beröm eftersom hon ändå försökte!

Jill kom förbi på sin morgonpromenad med Lucaz och tittade lite och kom med lite tips. Jag samlade henne ordentligt i högergaloppen ett par gånger. Jättejobbigt och hon gjorde luftsprång och körde runt med huvet men vi fick till ett par riktigt fina språng :) Kul!
Vänstergaloppen är inte lika ”bra” men på god väg. Hon blir starkare för var dag! Jag tänker fortsätta med mitt galopparbete tills det sitter perfekt ;)

Söndag blev uteridningsdag. Var ensam i stallet så jag släppte ut alla hästar och gav mig iväg till skogs!
Skrittade och travade lite tills jag kom till där underlaget var lite bättre och satte där igång med mitt galopparbete igen. Det blev ganska många felfattningar och även en del korsgalopp eftersom hon vill så himla mkt och bara skjuter iväg när jag gör en fattning så hon har ingen aning om vad jag egentligen ber henne om ;) Knasfia!
De hade plogat vägen och det låg stora snöklumpar vid kanten, det var såna där hästätande klumpar... Tänk vad hästar kan vara töntiga... Hon försökte tvärnita och kastade sig åt andra hållet flera gånger för att komma undan dem... Jag fick verkligen sitta ner och ha henne framför mig och ryta lite ibland för att hon skulle fortsätta i galopp förbi dem! På hemvägen gick det bättre... Suck ;)

Det var väldigt skönt ute och Russin fick gå utan ländtäcke och jag red utan vantar! Hade nämligen bara tjockaste vintervantarna med mig och det gick ju inte… :) Fick inget grepp alls om tyglarna och jag måste ju verkligen hålla i när hon är så laddad och försöka få ner all energin i bakbenen :) Funka utan vantar men jag hade ju föredragit mina tunna braiga vantar som jag har fått av min bästaste Jill!

I dag skall Russin vila och Cornelia fixar till henne för jag ska på styrelsemöte i min ridklubb! Världens bästa Täby Ridklubb!! ;)

 

Kram på er!


Galoppträning

Idag är hon värd ett kvällsinlägg min fina lilla häst! Oftast orkar jag ju inte skirva när jag kommer hem på kvällen men idag kan jag inte låta bli :)
Åkte ner till ridhuset med Angelica och Nenne. Hästarna skötte sig som vanligt utmärkt. Jag hann inte ens stänga bommen bakom Nenne innan Russin redan var inne hon också. Så skönt med snälla hästar!! Vet att jag skrivit det hundra gånger förut men det är verkligen guld värt! :)
Började med att skritta fram, tog sedan tyglarna och började göra galoppfattningar. Flyttade lite på rumpan hit och dit men struntade i allt annat. Bara satt ner och fattade galopp. A sa åt mig att sitta kvar i fattningarn. Oj vad hon tyckte det var roligt lilla hästen :) Hon gjorde klockrena fattningar i båda varven från både skritt och trav. Sedan kunde hon dessutom galoppera i luftig fin galopp i båda varven utan att byta med bak! För att inte tala om hur fint hon travade sen :) Gissa om jag älskar min häst :)
I morrn får hon en välförtjänt vilodag och sen är det bara påt igen på lördag! Nu jäklars :)

God natt!

Onsdagkväll i halka och månsken!

Det blev uteridning i kylan för Russin och hennes två pojkvänner, Hallon och Nenne! Det var ju kanske inte så kallt som jag inbillade mig men ändå :)
Jag hade pannlampan på mig men den behövdes inte för det var riktigt ljust av månskenet. Urmysigt! Det blev mest skritt eftersom Nenne var med, underlaget var iofs inte det bästa så det gjorde ju inget :p
Antingen var det stenhård is och glashalt eller is som sprack under hovarna. Där det var lite mer snö kvar så gick man igenom skaren ibland och höll på och trilla… Tråkigt!
Men det var kul med sällskap och vi var nog inte tysta många sekunder *Hihi*

Sedan när jag kom hem så somnade jag i soffan igen :)

Idag blir det en sväng till ridhuset och galoppträning!
Tjoho!



Mer dressyrtävling!

Det verkar förresten som att jag kommer med på dressyrtävlingen på Stäket den 9 april! Står som tredje reserv och det är nu tre st som avanmält sin plats!! Bara att börja trimma B:1 programmet! :)
Ska bara se till att jag har barnvakt för M har såklart fotboll samma dag! ;)

Myskväll hemma

Det blev en härlig myskväll hemma med familjen igår. Tog ett bad, ett glas vin och bara hade det bra :)
Kollade på en film oxå men somnade som vanligt i soffan! Grymt skön sovsoffa jag har köpt! Tack Christin! :)

Visst är den fin!

Cornelia red ut en sväng på Russin som tydligen visade sig från sin "markskygga" sida och inte kunde gå på barmarken utan bara i snön. Vet inte varför hon är så otroligt tittig på grejjer på marken... blöta fläckar, vattenpölar, färgskiftningar i asfalten... suck... Tokfia!
I kväll blir det nog uteritt i kylan. Termobrallorna på igen... Vad hände med våren?
Kram

Mysdag

I går blev det vilodag eftersom hon varit så duktig i helgen! Stod länge och borstade och gosade i stället :)
Klippte lite i manen för den såg hemsk ut efter att Sara klippt av överflödig man i flätorna! Vill man vara fin en dag så kanske man får vara mindre fin sen efter ;)
Tog bort massor med päls med ryktstenen! Skulle inte klara mig utan den! Vilket påhitt! :)
Den får dagens hiss!!
Såg ut som en liten katt i spolspiltan när jag sopade ihop all päls i en hög :)
Tog några bilder oxå men hon vill verkligen inte vara med på bild :)

Oj vad suddigt :)



Sån sur liten tjej! :)

Hejhej

Tävlingsdagen

Åkte tidigt till stallet för att smörja och fixa alla grejjer som jag ju inte hann på lördagen.
Russin verkade vara på bra humör och höll sig ganska lugn i stallet även när vi släppte ut de andra hästarna. Hallon fick va kvar inne som sällskap. Sara knoppade Russin som blev jättefin! :) Vilken häst! :)
Åkte från stallet vid 9.
Efter vägen upptäckte jag att den vägen jag planerat att köra till Farsta tydligen inte gick att köra längre så det blev en liten chansning i stället. Den andra vägen var kanon och vi kom fram efter bara knappt en och en halv timme tror jag. Sista biten till ridskolan var dock inte så kul...upp och ner och vääääldigt smal... Det hade jag helt glömt sedan jag var där sist, vilket iofs var ganska många år sedan under min tidiga hoppkarriär! :)
Väl framme så hade vi gott om tid och hann kolla på flera ekipage och fika. Skönt att slippa stressa!



Tyvärr så var de här de bästa bilderna av alla 69 bilderna som Cornelia tog med min skitkamera... :( Men visst är hon fin! :)

Jag satt upp och började rida fram och upptäckte snart att Russin aldrig förrut varit så fin! Hon var helt otroligt lyhörd och gjorde allt jag bad om!! (Förutom vänster galopp såklart ;)) Jill stod på läktaren i fram ridningsridhuset och såg nästan förvånad ut över hur fin hon var :) Riktigt kul!
Väl inne i tävlingsridhuset så var hon lite skeptisk mot staketet och de stora bokstäverna men jag red runt lite och hon slappnade av.


Sen var det bara att gå in på banan och hon skötte sig nästan alldeles perfekt :)
Jag kunde bara åka med och vara stolt!
Vi fick några missar, hon tvärnitade när jag skulle sakta av till fri skritt för hon fick syn på ett hinderförråd utanför sargen. Sen var det ju vänstergaloppen som inte funkade men det kom ju inte som nån överraskning. Fick ett omslag bak och en ofrivillig avsaktning men jag rättade fort och det var bra!
Jag var så glad och nöjd med min lilla häst när jag kom ut ur ridhuset att jag nästan började gråta! :) (Jill me!)
Fick ihop 57,5%! 7:or på båda uppridningarna på medellinjen och 6:or på det mesta i traven. Hon är jättefin och stadig i traven så nu får det bli galoppträning för hela slanten! :)

Cornelia har filmat alltihop men eftersom jag inte kan få in det i datorn så får ni inte se!! Nån som är bra på sånt där och kan komma med nåt tips? 
 

Puss och hej!

Genrep

I lördags åkte jag ner till ridhuset igen för en sista trimning. Tänkte bara mjuka upp henne och ta det lite lugnt så att hon skulle ha energi kvar till tävlingen. Cornelia och Hallon åkte med och var också inställda på typ en halvtimmes ridpass. Dock blir det ju inte alltid som man tänkt sig… Lilla prinsessan var stel som en pinne och hopplöst obstinat. Ingenting passade lilla fröken. Jag frågade Sara innan jag började rida efter lite tips på hur jag skulle få henne att släppa i högersidan. Hon sa att jag skulle rida henne i vänster varv lite utåtställd, rakrikta ställa in och sen rakrikta, ställa ut igen…. Bra sa jag och Sara åkte hem med Robban. Det visade sig dock inte vara så lätt som det lät….. suck…. Drygt en timme senare fick jag igenom det så jag kunde rida på en volt i vänster varv, ha henne utåtställd och fortfarande svänga åt vänster längs voltspåret… Fick tom ta en pisk för att förstärka min ytterskänkel. Sen när jag travade av henne var hon jättefin :) Äntligen!! När vi gick ut ur ridhuset var hon så trött så hon snubblade ut genom dörren, ramlade upp på rampen till transporten… Kändes sådär inför söndan…

Borstade och tvättade henne lite när vi kom hem. Schamponerade bara benen pga det iskalla vattnet. Höll på att förfrysa händerna… brrr…

Hon var i allafall jättefin sen! :)


Tränade program

I fredags blev det en eftermiddagstur till ridhuset. Tanken var att jag skulle rida igenom programmet på ridskolans halva där det finns bokstäver men det hann jag inte innan det vällde in småtjejer som skulle bygga hinder till sin hopplektion... suck... En stund senare vällde det in ponnisar... Tydligen så sätter man inte upp kedjorna vid hopplektioner heller utan ställer bara fram lite koner som avspärrning... känns sådär ifall nån ramlar av och det kommer en ponny springandes in på "vår" halva. Detta hade tydligen hänt häromdagen...
Nog om det. Russin var tokpigg efter att ha vilat i två dagar. Bara sprang runt och lyssnade inte över huvudtaget. Avsaktningar, halvhalter och sånt hade hon helt glömt vad det var... Red trots detta igenom programmet typ tre gånger och det gick okej. Formen är fin men hon är lite stel i sidorna och hänger i högertygeln.


Tävlingsplanering

Sitter och spanar in lite propositioner... :)

V 10 13 mars lok dressyr Farsta LC:2
V 14 9 april lok dressyr Stäket LB:1 (är trea på reservlistan så jag hoppas jag kommer med!)
V 16 24 april lok dressyr Vällingby (C:1), B:2
V 18 8 maj lok hopp UPK 90cm, (1m)
V 20 21 maj lok hopp Täby
V 24 19 juni lok hopp UPK
V 26 2 juli lok hopp VRK

Det är så kul att planera sin säsong men sen har man ju ingen aning om vad som händer längs vägen :) Mitt stora mål är i allafall att starta hoppningen den 8 maj!! Det är exakt 8 veckor dit och vi har än så länge bara hoppat bana på 50 cm!!! Nu gäller det att ligga i!  *ler*
Svårt med dressyren eftersom det inte finns några proppar lite längre fram och det på lokal tävling kan variera mellan LC och LA... Hoppningen är lättare att "gissa"
Hoppas verkligen att vi kan komma ut på några små hoppningar. Jag ska ju vara lagledare för div 3 laget i höst så då vore det ju som smutt och kunna va med i sitt egna lilla lag! :)

Idag gör vi ett nytt försök att rida igenom dressyrprogrammet! Vet inte om jag ska ta min eller Jills sadel...
Puss o hej!

Vilodag för matte :)

Igår var det Angelica som fick äran att mocka o fixa maten åt lilla hästen medan jag var hemma med barnen! Russin var nog bara nöjd över att slippa ridas. Idag ska Cornelia rida ut henne en sväng, sen blir det ”hårdträning” resten av veckan… inför söndag... :)



Det här var typ det enda dressyriga jag kunde hitta på min söta lilla häst! Efter helgen kanske jag har nåt nytt! :)
Tack och hej

Träningsvärk i magen...

Tanken var att rida program igår med Jill som domare. Fick dock lägga ner mina planer eftersom det var dressyrlektion i ena änden av ridhuset, hoppning i den andra och sen vi andra typ 5 st i mitten... I stället så fick sig Russin ett rejält pass på volten. Det var massa instruktioner som skulle in i mitt lilla huvud och sedan verkställas... Fick i allafall till det ganska bra. Tror att jag till slut hajjade vad det var jag försökte få igenom :s Jag tycker att hon känns fin i traven och mkt mkt bättre i galoppen nu än förrut så jag är nöjd. Hon blir lite stark och hängig i högertygeln och det är lite svårt att få stöd i vänster men jag tror inte att det syns lika mkt som det känns! Hoppas man kan lura dressyrdomaren på söndag ;)
Tack för hjälpen Jill!
Nu måste jag bara rida igenom programmet några gånger så att det funkar. Det får bli på fredag så har jag en extra dag på mig ifall det skiter sig :p
Idag och imorgon ska min mage vila! :)
Kram

Minihästar!

Har ni sett vilka söta!! :)


Nennes premiärtur :)

Det blev en liten skrittur i kolmörkret med Angelica och Nenne. Efter 1 månad och två dagars vila. Nenne verkade mkt nöjd att komma ut i skogen en stund. Han var pigg men snäll!

Russin fick låna Nennes hackamore för jag hade glömt tränsen hemma!?! Tanken var att jag skulle smörja i söndags men jag hade ju sån tur att jag hamnade hemma hos Jill hela eftermiddagen i stället! Märkligt nog så blev de liggande i sin påse hemma i förrådet…

Hon tyckte att det var okej att inte ha nåt i mun och lyssnade snällt på hacket. Vi skrittade ju iofs bara. Men hon stannade när jag drog i tyglarna så det var ju bra.

Jag var en sväng till Hööks igår och köpte lite bra och ha grejjer. Sporremmar, en aachenrem och nya stigläder till min dressyrsadel. Såna här köpte jag:

 

Utan spännen upp till för att minimera ”knölen” där man sätter fast dem så jag slipper få blåmärken på insidan av låren när jag rider! Ska prova dem idag när jag tränar på programmet för Jill!
Har inte suttit i dressyrsadeln på två veckor... har inte heller ridit igenom programmet en enda gång...
Måste nog läsa igenom det några gånger på lunchen :)
Skulle köpa benskydd oxå men de var slut i den storleken jag trodde jag skulle ha. De finns i s, m och l. Pelle har l, de är jättestora så jag tänkte att m vore lagom för lilla Russin. De var då slut. Suck. När jag kom till stallet på kvällen så provade jag Hallons som jag trodde var s men var m, de var oxå för stora. Min lilla häst måste alltså ha small på fram och kan ha medium bak! :) Det blir alltså en ny tur till Hööks!

Tydligen så måste man ju ha såna här när man tävlar dressyr ;)

Kram på er!


Allt möjligt!

Nu har det gått flera dagar utan ett enda inlägg igen! Jag är ju hopplös! :)
Det får bli en snabb uppdatering då.

Fredag
Det blev som planerat Tacokväll. Vi gjorde jättegod guacamole, mums... :)
Efter det blev det grönsaker med dipp och film. Åh vad gott men filmen kan jag verkligen inte rekomendera! Den var hemsk. Inte hemskt dålig utan bara hemsk... Usch!

Lördag
Red ut efter jag släppt ut de andra hästarna i hagen. Inte en människa till sällskap fanns det. Men ibland är det så bra att rida ut själv för då kan man göra precis som man vill. Hon var så sjukt fin min lilla häst :) Gjorde massa igångsättningar, från skritt till galopp. Galopperade så bra på bakbenen :) Lät henne galoppera lite fort ibland oxå som omväxling! Grymt härlig galopp börjar hon få i allafall. Solen sken och det var varmt och skönt, det gjorde bara det hela ännu bättre :)
Sen kom mamma o pappa på visit och vi lekte massa och åt jättegod korv stroganoff som pappa gjorde.
Vilma var ute två omgångar, Anton bara en för han ville hellre sitta framför datorn och titta på Tomas och Tåget...

Söndag
Provade att longera ute på ridbanan, det gick okej... Russin tyckte det var kul i allafall. Hon såg jättefin ut och jobbade på bra i både traven och galoppen.
Sen åkte jag och barnen och tittade på när Jill tränade dressyr nere i ridhuset! De var jätteduktiga men oj så jobbigt det såg ut :)
Resten av dagen fikade vi!! :)

Allt som allt en mycket solig och härlig helg!
Kram

Äntligen fredag!

I kväll ska vi ha myskväll med tacos, jag, barnen och Jill eventuellt Hans oxå men det vet man ju aldrig :)


Har man tur så blir det så här fint!
Film står nog på schemat oxå!
I spit on your grave



Sen en massa snarr på det så är kvällen räddad! :)
Trevlig helg på er!
Kramiz

Ps. Cornelia är hästvakt så jag hoppas att Russin får sig en liten tur i skogen! :)

Träning på Denan

Så var det då äntligen dags för hoppträning för Arnold igår! Det är ju så roligt att träna! Töntig som man är så har jag ju dragit mig lite för att åka på en ”riktig” träning. Måste ju träna lite mer först… men tack Angelica för att du fick iväg mig! För var tränar man bäst om inte på en träning?!? :)
Vi fick jobba en hel del för att ta oss igenom detta, jag känner redan hur träningsvärken är på väg... insidan av låren... :) Skönt att känna att man har gjort nåt nyttigt!
Det var mycket galopp på volt, räkna galoppsprången på volten och hoppa ett litet hinder. Så skulle man variera mellan typ 20 och 22 språng... jag var glad de varven vi lyckades galoppera hela varvet :) Jag måste ju, som Angelica så snällt kommenterat i sin blogg idag, RIDA Väldigt mycket mer än jag trott för att hålla ihop allt. Sitta ner och riiiiiiiiiiida... Oj vad vi måste trimma nu innan nästa träning :) Så kul att ha ett mål!
Vi skulle sen hoppa två hinder på långsidan med 5 språng emellan och sen göra en stor volt och hoppa hinder två igen och sen några till varv på volten innan vi fick fortsätta till hinder tre som stod rakt fram på spåret. Vet inte om nån förstod det där men det var i allafall väldigt nyttigt och jobbigt!
Efter detta var det helt tomt i både mitt och Russins huvud så vi la ner. Mycket nöjda båda två!
Arnold tyckte att hon var jättefin och hade ett jävla klipp i bakbenen... :) Han sa massa andra riktigt snälla saker oxå som jag inte kommer ihåg! Han var i allafall nöjd med oss!
Idag ska vi ta en lugn skrittrunda med Angelica och Nenne! Det behöver vi nog idag! :)

Tänkte lägga in en liten filmsnutt oxå men har visst glömt sladden hemma :) Jaja...

Dags att jobba fint!
Kram



Återblick!

Lovade ju att skriva lite om de senaste dagarnas ridpass, sen glömde jag bort… Man har liksom fullt upp ändå med två ”sjuka” barn som klättrar på väggarna mellan hostattackerna… Hoppas de kan få gå till dagis snart! :)

Cornelia och Angelica var så snälla och tog hand om Russin medans jag var hemma och halvblind. Tack ska ni ha!

 I söndags vågade jag mig ut på vägen och åkte självklart då till stallet. Red ut en sväng med ovan nämnda på Pelle o Hallon. Jag såg inte jättemycket i all den vita snön men vi tog täten och galoppade på:) Solbrillor på!

I måndags vart det ridhuset på kvällen med Jill och Sara. Hon kändes riktigt fin och har blivit mkt starkare i galoppen. Uteridning gör susen! :)

I går blev det skogen igen, lilla rundan med Jill o Pelle. Vi såg en vildsvinspäls bredvid stigen mitt i skogen… Märkligt! Blev en ganska lugn runda pga underlaget. Var ju tvungen att spara lite energi till idag för idag är den stora dagen!!! Vi ska hoppa för Arnold i kväll!! Ska bli så skoj och lite läskigt!! Men jag vet redan nu vad han kommer säga! Inga problem, kom igen bara! Hihi!

Apropå nåt helt annat så har min jobbarkompis Malin en kompis vars kusin (tror det var så) vann ”Lotterihästen Fay” nere i Göteborg i helgen!! Sjukt coolt!! De köpte massa lotter för de ville vinna trailern som var andra pris men oj så förvånade de blev när de vanna hästen i stället!! :) Grattis!

 

Hörs mer sen!

Kramizzz


Back in business!

Nu är jag tillbaka igen och tillräckligt seende för att skriva på datorn :)Operationen har gått jättebra och jag har inte alls haft det så besvärligt som vissa andra jag hört talas om :) Skönt! Jag ser fortfarande lite suddigt men det blir bättre för varje dag som går! Tur i oturen så gick mina barn och blev sjuka i fredags så jag har liksom vabbat sedan dess men i morgon är det Mickes tur att vara hemma och jag ska jobba! Sen på kvällen så ska jag åka och träna för Arnold !! :) Läskigt!! Det har jag inte gjort sedan Tinotiden! Ska bli skoj! Blir verkligen en heldag med barnen för Micke!
Idag är Angelica på återbesök på Ultuna med Nenne! Vi håller alla tummar vi kan här hemma :)

Kram
Ps. Skriver lite inlägg om senaste dagarnas ridning lite senare :)

RSS 2.0